Egipt revine în preferințele românilor: patru chartere speciale lansate de Cocktail Holidays pentru această iarnă

0
4669

Cu o creștere spectaculoasă a numărului de turiști străini de la un an la altul, Egiptul urcă și în topul preferințelor românilor, pentru care iarna aceasta sunt disponibile cu 50% mai multe pachete de vacanță pentru relaxare la soare, ori circuite și croaziere, de la reluarea operării pe charter în 2017, după o întrerupere de un an.

Declarată de Organizația Națiunilor Unite pentru Turism Mondial (UNWTO) destinația turistică cu cea mai rapidă creștere procentuală a numărului vizitatorilor de-a lungul anilor, țara își revine treptat din punct de vedere turistic după Revoluția de Catifea și după ce mai multe atentate și doborârea unui avion cu turiști ruși au scăzut dramatic vizitele străinilor. Numărul acestora a ajuns la 8,3 milioane în 2017 (când valoarea totală a industriei a fost evaluată la 7,6 miliarde de dolari), de la 5,4 milioane în 2015, 4,8 milioane în 2014, față de 14,7 milioane în 2010, anul anterior revoluției, când industria era evaluată la 12,5 miliarde de dolari.

Hotelul Four Seasons de la Marea Rosie

În august 2018, oficialii egipteni anunțau că numărul vizitatorilor înregistrați în prima jumătate a anului a crescut cu 41% față de anul precedent, la aproximativ 5 milioane. Numărul vizitatorilor din Europa de Est a crescut cu 55% față de 2017, la aproape 200.000 de persoane.

“Stabilitatea politică și rărirea atentatelor au readus încrederea turiștilor în destinația foarte apreciată pentru scuba diving, circuite la piramide ori croaziere pe Nil. Noi am reluat operarea pe charter în 2017, când aproximativ 1.600 de români au petrecut o vacantă în Sharm el Sheikh, ori în circuite și croaziere pe Nil. Pentru 2018 estimăm că numărul lor va depăși 3.000. Autoritățile egiptene își doresc cât mai mulți turiști străini și susțin orice demers al unei agenții care face incoming. În plus, investesc. De-a lungul Nilului, în centrul orașului Cairo, plănuiesc să  construiască cea mai înaltă clădire a Africii, cu 70 de etaje, care va oferi o priveliște panoramică asupra fluviului. Această investiție va face și mai tentante croazierele pe Nil”, declară Dan Goicea, managing partner Cocktail Holidays.

Sursa foto: Egypt Tours Portal

Noutățile Cocktail Holidays pentru această iarnă

În parteneriat cu cea mai mare agenție de turism din Egipt, Cocktail Holidays lansează în premieră pentru piața românească curse charter speciale București – Cairo, București – Luxor pentru Crăciun și Revelion, dar și București – Hurghada nu numai de sărbători, ci și în prima săptămână din ianuarie.

De Crăciun, vacanța cu zbor charter București – Cairo cuprinde două nopți de cazare în capitala Egiptului, o noapte cu trenul spre Aswan și trei nopți pe un vas de croazieră pe Nil. E un program în care turiștii pot vizita cele mai importante obiective turistice ale Egiptului Antic, de la Piramidele din Giza, Memphis, Sakkara, Obeliscul și Grădina Botanică din Aswan până la Templul Philae, Valea Regilor, Templele Luxor și Karnak.

Hotel din Sharm el Sheikh

De Revelion, zborul este direct între București și Luxor și turiștii încep vacanța pe un vas de croazieră și o continuă la Cairo, timp în care vizitează cele mai renumite piramide și temple în Luxor și Cairo.

Alte trei programe de Crăciun și Revelion îi duc pe turiști cu charterul la Cairo sau Luxor, pentru vizitarea piramidelor în prima parte a vacanței, urmată de un sejur de patru ori cinci nopți în Hurghada.

Sunt pachete cu toate taxele incluse, care pornesc de la 916 euro de persoană, și care le dau turiștilor posibilitatea și să stea la soare, și să urmeze un circuit, fiecare putând să fie și o vacanță separată.

Plaja in Sharm el Sheikh

Pe lângă acestea, trei curse charter îi duc în vacanță în Hurghada și patru curse în Sharm el Sheikh de sărbători și în prima parte a lunii ianuarie. Pachetele pentru vacanțe la soare în Egipt pornesc de la 431 de euro de persoană, cu toate taxele incluse. Dintre acestea, cele mai multe solicitări au fost pentru revelion în Sharm el Sheikh, pentru care în noiembrie mai sunt foarte puține locuri.  

“Noi oferim vacanțe în Egipt încă din 1993, când fondatorul turoperatorului Cocktail Holidays, Adriana Goicea, a lansat primul charter în Egipt cu croazieră pe Nil. În anul în care împlinim un sfert de veac de activitate în România ne-am gândit să le oferim iubitorilor de Egipt vacanțe complexe”, precizează Dan Goicea.

Plaja in Sharm el SheikhTuroperatorul a ajuns la un volum de vânzări de 18 milioane de euro în 2017 și estimează o creștere de 15% în 2018. Charterele organizate anual duc turiști în Spania, Grecia, Turcia, Egipt, iar Sharm el Sheikh și Tenerife au fost destinațiile vedetă și în 2017, și sezonul 2018.

Brandul Cocktail Holidays a apărut în urmă cu 11 ani, compania care îl deține, Prompt Service Travel Company, fiind înființată în 1993. Compania și-a început activitatea oferind turiștilor vacanțe cu zboruri charter, în prezent operând peste 25 de destinații din București, Cluj-Napoca si Iași. Anual organizează circuite culturale, istorice, tematice, dar și vacanțe în destinații exotice precum Sri Lanka, Thailanda, Brazilia.

Citește și: Lucruri care sunt considerate normale în America, ciudate pentru europeni

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele