Cele mai prietenoase orașe din lume. Te-ai gândit să mergi aici?

0
2183

Cele mai prietenoase orașe din lume au fost dezvăluite într-un top realizat de revista Time Out, după ce 15.000 de turiști din 32 de țări au fost întrebați unde s-au simțit cel mai bine în vacanță. Iată rezultatul, potrivit Business Insider.

Locul 5: Londra

Deși este unul dintre cele mai scumpe orașe din lume, Londra continuă să atragă zeci de milioane de turiști străini. Mai mult, deși aici plouă și vremea este înnorată destul de des, vizitatorii consideră că Londra este un oraș prietenos, în care nu timp să se plictisească datorită faptului că sunt multe obiective turistice de văzut și multe activități de facut.

Ce să vezi în Londra: London Eye, Palatul Buckingham, Big Ben, Turnul Londrei, Tower Bridge, Muzeul Britanic, Piața Trafalgar, Hyde Park

Locul 4: Melbourne

Orașul din Australia este considerat prietenos datorită faptului că locuitorii de aici sunt printre cei mai fericiți din lume și prin urmare acest lucru se reflectă și în interacțiunea cu turiștii. Acești din urmă mai spun că în Melbourne își pot face ușor prieteni.

Cele mai importante obiective turistice: Federation Square, Grădinile Botanice Regale, Muzeul Național de Sport, Galeria Națională Victoria, China Town

Locul 3: New York

Orașul care nu doarme niciodată. Așa este descris pe scurt New York, o destinație care virbrează non-stop și pe care turiștii o consideră dintre cele mai prietenoase din lume. New York este apreciat pentru viața de noapte tumultoasă și pentru cultura bogată.

Ce merită să vezi aici: Times Square, Empire State Building, Statuia Libertății, Fifth Avenue, Central Park, Rockefeller Center, Brooklyn Bridge, Grand Central Terminal, Broadway

Locul 2: Porto

Deși se află în umbra Lisabonei, micul oraș portughez este totuși considerat mult mai prietenos de către cei care l-au vizitat. Porto este apreciat și pentru faptul că are prețuri mici.

Atracțiile pricipale: Torre dos Clerigos, Palacio da Bolsa, Biserica Sf. Francis, Cais da Ribeira, Podul Dom Luis I, Catedrala Se

Locul 1: Chicago

Orașul american este considerat cel mai prietenos din lume datorită faptului că are puncte mari la capitolul fericire, mâncare și băutură, cultură și accesibilitate, ceea ce influențează starea turiștilor pe perioada vacanței lor.

Ce merită să vezi în Chicago: Willis Tower, Cloud Gate, Millennium Park, Navy Pier, Shedd Aquarium, Chicago Riverwalk

Tu în care orașe prietenoase ai fost?

Ivisit îți recomandă și:

5 motive ca să alegi Aqaba, Iordania, pentru vacanța ta

Sursa foto: Richard Cavalleri/Shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele