Hai la Schi! Unde s-au deschis pârtiile?

0
1960

Prima ninsoare în Capitală îi duce cu gândul pe mulți practicanți ai sporturilor de iarnă la pârtii. Cu siguranță, deja verifică starea pârtiilor din România și opțiunile de deschidere până în sărbători. Însă, sunt locuri, nu foarte departe de casă, unde deja zăpada are un strat consistent! Tocmai bine pentru o escapadă la schi sau snowboard.

Unde se schiază deja

Imaginați-vă pârtiile goale, stafful prietenos care te întampină cu entuziasm și atmosfera ca cea de Crăciun.  Sezonul timpuriu de ski oferă toate astea și, în plus, vă dă posibilitatea să vă îmbunătățiti aptitudinile pentru sezonul acesta.

Datorita altitudinilor înalte și a ghetarilor, sunt pârtii care se deschid, pentru cei mai pasionati, încă din Octombrie.

1. Tignes, Franta

Tignes se întinde pe o suprafață imensă, la granița cu celebra statiune Val d’Isere și beneficiaza de aproximativ 300 km de pârtii care coboară de la 3.456 m până la 1.550 m.

2. Cervinia, Italia

Datorită altitudinii la care se află și a vecinatății cu Elveția, stațiunea de schi Cervinia rămâne una dintre cele mai bune opțiuni pentru schi din Europa. Se află la o altitudine de 2.050 m, dar poti urca până la 3.820 m, aceasta fiind cea mai mare altitudine din Europa la care se poate schia.

3. Verbier, Elvetia

Aici este capitala neoficială a schiatului freeride din Alpi, ce atarage pasionații de „powder” din toată Europa. În partea sa cea mai înalta, la 3.330 m, găsești garantat zăpadă numai bună de schi, dar atentie, în partea mai joasă s-ar putea ca aceasta să lipsească in aceasta perioada. Statiunea de schi se întinde și pe alte 3 vai din vecinătate, ajungând la un total de 400 de km de pârtii.

4. Val Thorens, Franta

Situată la 2.300 m, Val Thorens este cea mai înaltă stațiune de schi din Europa. Poți urca să schiezi până la 3.230 m, cel mai înalt punct al tuturor celor 600 km de pârtii din toată zona Trois Vallees.

5. Ischgl, Solden și restul zonelor de schi din Austria

Pentru că Ischgl este situată la doar 1.400 m altitudine, iar cel mai înalt punct este situat la numai 3.000 m, nu este sigura optiune pe care o ai. Mergi pe ghețarii din zonă, și cu siguranță vei avea parte de zăpadă. Sistemul de tunuri de zăpadă foarte sofisticat de care beneficiază Austria, face ca zapada să nu fie o problema nici pentru cei mai cârcotași împătimiți ai schiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele