14 milioane de turiști străini în Antalya, în 2018, peste nivelul record din 2014, anul anterior crizelor diplomatice și administrative

0
3241

2018 este cel mai bun an pentru Antalya, cu un număr de turiști străini care depășește recordul din 2014, când 12 milioane de străini au vizitat cea mai cunoscută destinaţie de pe litoralul Turciei. Anul acesta oficialii turci sunt optimiști că vor atinge targetul de 14 milioane de străini și că vor lăsa în urmă doi ani de scăderi dramatice cauzate de atentate, valuri de refugiaţi, instabilitate politică, factori care i-au făcut pe turiştii străini să se îndrepte către alte destinaţii considerate mai sigure.

La final de august statisticile Direcției de Cultură și Turism din Antalya arătau că 9 milioane de străini au ajuns anul acesta la hotelurile de patru și cinci stele din Alanya, Side, Belek, Lara, Antalya ori Kemer.

Cea mai mare parte, turiști ruși, pentru care destinația a fost închisă timp de un an de criza diplomatică dintre Rusia și Turcia după doborârea, în noiembrie 2015, a unui bombardier rus de către avioane de luptă F-16 turceşti, în zona graniţei cu Siria.

Antalya a fost destinația vedetă pentru români, cu un număr de aproape 200 de mii de turiști sezonul acesta, datorită accesului rapid spre destinație, tarifelor avantajoase și, în general, răsfățului oferit turiștilor de hotelierii turci. Mai multe zboruri charter au fost organizate de turoperatorii români din mai multe orașe ale țării și mai multe aeropoturi din Antalya au fost deschise curselor. În 2018 românii au aterizat nu numai pe aeroprotul din Antalya, ci și pe cel din Alanya, pentru a scurta cu trei-patru ore durata de transfer până la hotelurile din zonă după un zbor București-Alanya de numai o oră și jumătate.

Cu un sezon care începe în aprilie și se termină la final de octombrie, luni în care temperaturile se mențin peste 25 de grade, Antalya este destinația ideală pentru un concediu relaxat când în România nu e încă vară, ori vara s-a terminat. Vara căldurile de peste 35 de grade se combat în foișoarele amenajate pe plajă, în timp ce iarna o mare parte din cele 500 de hoteluri de cinci stele sunt deschise pentru o cură de terapii în renumitele spa-uri turcești ori pentru petrecerea de An Nou.

Anul acesta, turoperatorii români au avut în ofertă curse spre Antalya până la finalul lunii octombrie, iar avioanele lor sunt pline. Nu e neapărat mai ieftin în această perioadă a anului, dar e cald și plăcut. Poți să stai la plajă, poți să te relaxezi ori să socializezi cu străinii care consideră și ei octombrie o bună lună de vacanță de vară. 

Citește și: Destinații devenite celebre datorită celor mai bine vândute cărti

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele