Maria Linda: Vacanțele fac și desfac prietenii. E important să fii pe aceeași lungime de undă cu cei cu care călătorești

0
14945

Maria Linda este gazda feminină a emisiunii matinale de la TVR 1, în care ne aduce știrile zilei de luni până vineri. Cinci ani ne-a adus veștile despre vreme, din studiourile Antenei 3. A ajuns pe sticlă după mai mulți ani în spatele camerei și după o experiență la radio, în perioada studenției la Drept, în Brașov. Își alege cu grijă vacanțele și urmărește să adune experiențe autentice. În Silicia a intrat în casele localnicilor să vadă cum trăiesc, a învățat de la ei să facă pizza. Are în bucket list Etiopia, unde vrea să cunoască tradițiile triburilor, Tanzania,  Japonia… Și, oriunde ajunge, se duce cu toată inima, acesta fiind și motto-ul ei în călătorii. 

Filmul pe care speri să-l vezi în avion este:  În avion nu prea am stare să urmăresc filme. Dar de cele mai multe ori când plec în vacanță gândul îmi zboară la „Under the Tuscan Sun”. Poate și pentru că multe dintre vacanțe le-au petrecut în Italia. Și toate au fost grozave. Iar pentru mine filmul redă cel mai bine ideea de vacanță frumoasă… un conac superb sub soare, câmpuri verzi și drumuri mărginite de plopi, seri cu râsete și mâncare mediteraneană, dimineți leneșe, zile tihnite fără stres.

Ultima carte pe care ai luat-o cu tine în vacanță este: „Ziua în care am învățat să trăiesc”, un roman semnat de Laurent Gounelle. O carte simplă, pozitivă, „o lecție de viață” numai bună de luat în vacanță.

Ai tendința de a pune în bagaj prea multe… O statistică spune că femeile poartă doar o treime din hainele pe care și le pun în bagajul de concediu. Acum, știu că pare greu de crezut venind din partea unei femei, dar bagajul meu de vacanță nu are dimensiunile unui șifonier. Sunt practică. Sunt ideală din punctul ăsta de vedere :)) Mie îmi place să merg în vacanță să văd lumea, nu să fac parada modei. Singurele lucruri la care nu renunț deloc sunt produsele de îngrijire pentru față, păr și corp. În rest, optez pentru ținute simple, lejere în care arăt bine și mă simt și mai bine. Pentru mine, vacanța nu înseamnă efort, ci relaxare.

Concediul tău ideal este… de cel puțin două săptămâni, asta ca să fie clar, într-un ținut îndepărtat, de preferat într-un loc în care pot descoperi ceva nou, autentic, inedit, spectaculos.

Ce ți-ar strica vacanța? Singurul lucru care mi-ar putea strica vacanța ar fi o problemă medicală a celor dragi mie. Dar nu s-a întâmplat niciodată. În rest, totul se poate rezolva, la nevoie și cu puțin umor.

Ce preferi la un hotel? Curățenia și… o pernă bună, dacă se poate :)). Sunt puține hotelurile la care am găsit perne cu adevarat confortabile.

Ce apreciezi cel mai mult la partenerul de vacanță? Sincer, lipsa fițelor. Se spune că vacanțele fac și desfac prietenii. Pornind de aici, cred că e foarte important să cunoști persoanele alături de care vrei să-ți petreci o vacanță, să fim cumva pe aceeași lungime de undă. La acest capitol pot spune că sunt o norocoasă pentru că nu am avut experiențe neplăcute deși de câțiva ani plecăm în vacanța de vară în grup numeros, format în mare parte din membri ai familiei. Ne-am simțit extraordinar de fiecare dată. La fel de bine a fost și atunci când am mers în city break-uri cu prietenii. Dar și aici a contat mult faptul că ne cunoșteam foarte bine.

Care este cea mai mare extravaganță pe care ți-o permiți în concediu? Să dorm până la ce oră vreau eu și să iau micul dejun în pat. E oarecum explicabil în condițiile în care mă trezesc în fiecare dimineață la 4.30 pentru matinal, iar masa de dimineață o iau mai mult din zbor. Până nu demult, extravaganțele aveau legătură și cu sporturile extreme. Încercam tot, nu țineam cont de pericole. Acum m-am potolit. Sau m-au potolit cei cu care merg în concedii. Nu știu sigur. Cert este că locațiile alese în ultimul timp nu dispun de astfel de activități. Așa că am fost nevoită să mă reprofilez pe ceva mai costisitor și plictisitor care să-mi umple timpul, shoopping-ul.

Care este călătoria pe care ți-ar plăcea cel mai mult să o faci? Sunt câteva destinații la care mă tot gândesc de ceva timp și sper tare mult să ajung. Uite, spre exemplu îmi doresc tare mult să merg în Etiopia. Am înțeles că triburile de acolo își păstrează vechile tradiții, iar unele comunități au fost deschise turiștilor. Mi-ar plăcea să văd asta. În plus, mâncarea etiopiană este una dintre cele mai incitante bucătării din lume. În cultura etiopiană, de pildă, nimeni nu mănâncă singur. Urmează Tanzania și apoi Japonia, țara cu o cultură aproape de neînțeles, poate de aici și fascinația pentru ea.

Care este cea mai mare temere a ta când ești în străinătate? N-am temeri. Eu merg să mă relaxez și să mă bucur de fiecare clipă. Nu-mi place să-mi încarc memoria cu tot felul de scenarii.

Care este obiceiul pe care-l ai în vacanță și-l detești cel mai mult? Faptul că nu reușesc niciodată să mă trezesc la timp pentru a prinde răsăritul.

Când călătorești, în ce situație ai minți? În situația în care sună mama să mă întrebe de cinci ori dacă am mâncat, iar eu n-am apucat sa mănânc de… lene :))

Care a fost cea mai frumoasă vacanță a ta? Cea mai frumoasă a fost vacanța din Sicilia. Poate și pentru că am avut ocazia să cunoaștem oameni extraordinari care ne-au dus în locuri desprinse parcă din rai, locuri prea puțin cunoscute de turiști. Și pentru ca ne-au invitat în casele lor și ne-au învățat să facem pizza în stil sicilian. Și pentru că am petrecut seri grozave alături de ei. Sicilienii știu să se relaxeze, știu să aprecieze mâncarea și vinul, știu cum să-și facă viața mai frumoasă. Mi-a plăcut foarte mult aceea vacanță. Am și învățat foarte multe.

Care este lucrul fără de care nu pleci în călătorie? Nu plec fără card. Cardul bancar :)) De regulă, plec în vacanță cu puține lucruri. Iar pentru mine e foarte ok așa. Problemele apar când revin din vacanță cu foarte multe bagaje. Cumpăr mult pentru că îmi plac multe. Aș cumpăra și mai multe, dar n-am cum să ajung cu ele în avion :))

Care este motto-ul tău atunci când călătorești? Oriunde te duci, du-te cu toată inima.

Citește și: Cele mai frumoase librării din lume

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele