Descoperirea din Egipt care este mai veche decât Piramida din Giza

0
6594

Un sat antic a fost descoperit în Egipt, în nordul capitalei Cairo, mai exact în Tell el-Samara. Aceasta este, de acum, una dintre cele mai vechi așezări din țară, datând înaintea faraonilor.

Echipa de arheologi estimează că satul datează din 5000 î.Hr., fiind mai vechi decât Marea Piramidă din Giza. Construcția piramidei a început după anul 2500.

De ce merită să vizitezi Egiptul

Descoperirile arheologice sunt importante pentru a cunoaște mai bine cultura egipteană, pe care de altfel o puteți cunoaște și voi printr-o călătorie în Țara Faraonilor.

Egiptul este o destinație încărcată de istorie, cultură și atracții turistice demne de indiviat de către alte țări. Trebuie doar să amintim de Complexul de Piramide din Giza, Valea Regilor, Templul Karnak, Templul din Luxor, Templul Reginei Hatshepsut, Coloșii lui Memnon – care sunt locuri unice în lume.

Dar pe lângă acestea, în Egipt te bucuri de o vacanță de relaxare la plajă în Sharm El Sheikh sau Hurghada, de scuba diving sau snorkeling în Marea Roșie plină de corali, de o croazieră pe Nil și de adrenalină în safari în Deșertul Sahara.

Tu pentru ce ai merge în Egipt?

Citește și: TOP orașe pe care să le vezi până la finalul anului

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele