Și nici măcar nu au pantalonii terminați…

Ăștia chiar circulă pe contrasens

0
2527

Am fost acum câteva luni, pentru prima oară în viață, câteva zile la Londra, mixing business with pleasure cum ar zice anglosaxonii. Mă așteptam să văd lucruri diferite față de orașe din România sau de prin alte țări pe care le-am vizitat, dar nici chiar așa… 🙂

Probabil pentru mulți dintre voi nu este o noutate că diferențele dintre noi și ei sunt majore, din foarte multe puncte de vedere. Și aici mă refer la diferențele de viziune asupra vieții cotidiene, la cele date de mult prea bogată lor moștenire istorică, arhitectonică și culturală, la diferențele de abordare a unui business, ce mai, la felul în care aleg să-și împartă traiul de zi cu zi între muncă și timpul liber.

Cutreierând orașul în lung și-n lat, ba la pas, ba cu autobuzul, ba cu metroul, ba cu taxiul, am întâlnit oameni de toate felurile, mai grași sau mai slabi, mai albi, galbeni sau mai negri, mai săraci sau mai (foarte) bogați, care n-au nicio problemă să muncescă sau să se distreze unul lângă celălalt sau/și cot la cot. Sau cel puțîn așa pare. M-a distrat foarte tare, spre exemplu, înghesuiala din pub-urile din zona de business a orașului, de la sfârșitul programului de lucru. Bărbați și femei bine, cum s-ar zice pe la noi, discutând aprins, la o bere și/sau un gin, diverse teme din actualitatea politică, socială sau sportivă. Și când zic aprins, nu mă refer la aprinsul asta de la noi, de aproape încăierare fizică… oamenii chiar se ascultă unii pe alții.

Mi-a mai atras atenția numărul mare de oamneni de toate vârstele care aleargă pe străzile cartierelor sau fac vreun fel de mișcare prin parcuri, indiferent de vremea de afară și indiferent de ora din zi. La ei pare că nu e interzis să joci fotbal pe iarbă din parc…

Și să nu uit de numeroasele mașini (foarte) scumpe pe care le vezi constant în traficul orașului și pe care mi l-am imaginat mult mai brutal. Și apropos de mașini și de trafic, dacă nu ești atent și dacă nu citești în permanentă indicațiile scrise peste tot pe asfalt (look wright/look left) riști să te calce vreo mașină, nu o bicicletă că la Amsterdam, pentru că ăștia chiar “circulă pe contrasens”. Poate nu este așa de brutal traficul pentru că rețeaua lor de transport în comun seamănă cu un ghem de ață mare cât tot orașul, plus suburbia.

Sunt foarte multe lucruri de spus despre Londra pe care n-am cum să le spun într-un singur articol, dar am văzut multe, am învățat câte ceva, berea lor nu m-a dat pe spate și nici mâncarea. Sunt oameni că noi, cu bune și cu rele, fără îndoială, dar parcă sunt mai relaxați și mai deschiși să asculte și să accepte părerile altora. Poate și de asta majoritatea trăiește mai bine că noi.

Și nici măcar n-au pantalonii terminați… 😉

Citește și: Vacanța în Mykonos, de la morile de vânt la plajele exclusiviste

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele