TOP 10 cele mai bune aplicații de mobil pentru vacanță

Alege o aplicație pentru mobil și vacanța ta poate fi și mai frumoasă

0
55685

Odată cu dezvoltarea tehnologică, viața turiștilor s-a schimbat și ea, devenind mai ușoară. Spre exemplu, dacă în trecut cumpărarea unui bilet de tren sau de avion era o poveste complicată, acum operațiunea necesită deschiderea unei aplicații pentru mobil sau doar câteva clickuri. Mai mult, nelipsitele hărți pe hârtie nu-și mai au rostul, iar despre alcătuirea unei liste cu atracțiile turistice ale destinației tale nici nu mai poate fi vorba. Acum avem aplicații de mobil care ne acoperă toate nevoile și tot ce-ți rămâne de făcut este să le alegi pe cele mai bune.

1. TripAdvisor

Înainte de a-ți rezerva biletele pentru vacanță, ar fi bine dacă ai consulta câteva păreri ale unor oameni care deja au fost în locul respectiv. TripAdvisor îți oferă această posibilitate. Utilizand platforma poti să vizionezi peste 500 de miloane de opinii despre mai mult de 7 milioane de afaceri din turism, de la hoteluri și restaurante, până la companii aeriene și atracții locale.

2. SkyScanner

Următorul pas în planificarea călătoriei este de multe ori achiziționarea unui bilet de avion. SkyScanner îți oferă posibilitatea să compari milioane de zboruri ale companiilor aeriene sau ale agențiilor de turism. Tot SkyScanner îți arată prețuri pentru cazare sau pentru închirierea unui automobil.

3. Booking.com

Acum că te-ai decis cum ajungi la destinație, trebuie să rezervi o cameră. Booking.com este cel mai bun asistent din acest punct de vedere, oferindu-ți o paletă largă de oferte de cazare în apartamente, case de vacanță, hoteluri, resorturi de lux, tree houses sau chiar în igloo.

4. Airbnb

O altă bună și sigură opțiune de alegere a cazării este Airbnb. Ei te ajută să-ti găsești o cazare unică, oriunde în lume. Poți alege să te cazezi int-un apartament pentru o noapte sau un într-un castel pentru o luna, tu decizi unde și cât.

5. DeskBell

Aplicația pentru mobil DeskBell te ajută să te orientezi în hotelul în care ești cazat. În ea găsești informațiile necesare despre ce restaurante sau baruri găsești, poți vedea meniul lor,  și ce alte modalități de petrecere a timpului liber oferă hotelul. Imediat ce deschizi aplicația, vei vedea harta hotelului și punctele ce te-ar putea interesă, cât și numerele de telefon ale tuturor serviciilor accesibile în hotel, la orice oră. Un plus al aplicației este faptul că poți comunică prin intermediul unui chat cu prieteni cazați în hotel sau poți să-ți faci   noi cunoștințe.

6. Uber

Dacă nu vrei să folosești transportul în comun sau taxi, poți apela la opțiunea de car sharing Uber care îți oferă o călătorie rapidă și confortabilă. Și, foarte important, nu plătești șoferului, ci banii îți sunt retrași direct de pe cardul înregistrat în aplicație.

7. TouristEye

TouristEye poate fi considerat ghidul tău personal, oriunde în lume te-ai afla. Aplicația va alege cele mai interesante locuri de vizitat astfel încât tu să poți vedea cât mai multe locuri.

8. MAPS.ME – Hărți offline 

MAPS.ME te va ajta să navighezi într-un loc necunoscut fără să fii permanent legat la internet. MAPS.ME folosește hărți descărcate în prealabil și te localizează folosind tehnologia GPS. În aplicație poți găsi și informații despre restaurante, cafenele, spitale sau alte locuri care te-ar putea interesa.

9. Google Translate

Dacă ești într-o țara străină și nu cunoști limbă, Google Translate te poate ajută să te înțelegi cu localnicii. Cu Google Translate nu mai ai nevoie de dicționare voluminoase sau ghiduri de conversație. Aplicația traduce cuvinte, propoziții sau chiar fraze întregi.

10. XE Currency Converter

XE Currency Converter te ajută să îți ții cheltuielile sub control oferindu-ți posibilitatea să înțelegi, spre exemplu, cât înseamnă 2.000 de Reali în Brazilia. E oare mult sau puțin?

Daca vreti informatii noi si updatate despre cum puteti sa va petreceti timpul liber in Bucuresti, iVisit.ro va recomanda aplicatia pentru mobil Bucharest CityApp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele