Deși ne uităm constant către tot ce se întâmplă în Statele Unite ale Americii, multe dintre lucrurile de peste Ocean nu se aplică și în Europa. Americanilor li se pare ciudat că noi nu-i înțelegem, iar noi, europenii, ne minunăm de cum sunt lucrurile la ei.
Iată câteva diferențe majore între normalitatea americanilor și percepția noastră, potrivit Business Insider.
- Toți banii americani sunt de o singură culoare. Verzisorii sunt toți la fel, culoare și dimensiune. În alte țări, inclusiv România, bacnotele sunt diferite și la culoare, și la dimensiuni. De multe ori, turiștii sunt puțin confuzi când ajung în SUA pentru prima dată pentru că, din neatenție, riscă să plătească mai mult.
- Locuitorii din SUA se referă la ei ca americani și la SUA ca America. Noi, europenii, facem referiri către Statele Unite ale Americii (sau simplu State), căci pentru noi, America este un întreg continent și nu se rezuma doar la țara lui Donald Trump.
- Americanii scriu data invers decât europenii. Formatul de dată este lună-zi-an, în timp ce noi, europenii, avem zi-lună-an.
- Steagul Americii peste tot, de la clădiri istorice la case. Și noi suntem naționaliști, însă ne exprimăm altfel.
- Farmaciile americane vând o grămadă de lucruri, inclusiv mâncare de tip junk food. Farmaciile din Europa, și implicit cele din România, comercializează, în principal, medicamente și dermato cosmetice.
- Măsurătorile în State sunt în inch, SUA fiind astfel una din cele 3 țări la nivel mondial care folosesc sistemul imperial. Toată lumea, inclusiv România, folosește sistemul metric.
- Reumplerea de nenumărate ori a paharului după golire este, adesea, gratuită. În Franța, de exemplu, acest lucru a fost interzis din 2017, iar în România, doar la Subway, brand american, este permis acest lucru.
- Porții gigantice de mâncare, în restaurante și în fast food. Și o altă diferență este că americanii iau mâncarea neconsumată la restaurant la pachet. În Europa, prea puțini cer să li se pună la pachet ce-a rămas în farfurie.
- Adaugă taxe la tot ce se cumpără din magazine. În Europa și în România, taxele sunt incluse în prețul final afișat la raft.
- Folosesc pahare roșii pentru consumul de alcool. Fie ca-s petreceri private sau festivaluri în aer liber, alcoolul se toarnă în pahare roșii.
- Fac credite pentru a merge la facultate. Învățământul universitar nu este gratuit în SUA. Mulți studenți accesează credite pe care le plătesc ulterior, pentru a începe anii universitari.
- Baby shower sau petrecerea pentru copilul nenăscut. Este un obicei care începe să prindă viață și în România.
Citește și: În 2025, vei ajunge într-un Dubai printat 3D