Halloween în timpul zborului. Trick or treat?

0
2702
Foto: Pixabay.com

Povești de Halloween cu creaturi dubioase la bordul avionului?  AirHelp a adunat cele mai ciudate înâmplări ale companiilor aeriene, tocmai bune de speriat. Rezultatul? Zborurile au fost întârziate, iar motivele au fost unele dintre cele mai dubioase.

Invazia albinelor

Un zbor al Citilink Indonezia a fos ținut la sol pe aeroportul din Kualanamu în luna septembrie pentru că zeci de albine și-au făcut cuib pe aripa dreaptă a aeronavei. Din fericire, albinele nu au putut intra în interiorul avionului. Pasagerii au așteptat peste 90 de minute pentru intervenția pompierilor care au alungat albinele cu jeturi de apă. 

Gândaci pe post de accesorii

În urmă cu ceva ani, o colonie de gândaci a atacat una dintre perdelele unui zbor American Airlines de la Miami la Reagan National Airport. Pasagerii au rămas încremeniți pe scaune în timpul zborului care a avut o întârziere de 2 ore din intervenției pentru eliminarea gândacilor.

Ssssss! Șarpe la bord

În 2012, un zbor al Egypt Air a aterizat de urgență în Al Ghardaqa pentru că un pasager a fost mușcat de o cobră. Cumva, pasagerul a trecut de securitate cu șarpele în bagajul de mână. După ce a fost mușcat, pasagerul încerca să controleze cobra, însă fără succes. Șarpele s-a strecurat printre scaune spre teroarea pasagerilor.

Un alt incident cu șarpe la bord s-a întâmplat pe o cursă Qantas, de la Alice Springs către Melbourne, în 2009, când 4 pitoni au dispărut din containerul lor, aflat în cală, iar personalul din avion nu a reușit să-i găsească.

Mușcătură de Scorpion 

O femeie aflată la bordul unui zbor Alaska Airlines a fost mușcată de mână de un scorpion în timp ce astepta decolarea de la Los Angeles către Portland. Avionul s-a întors la poartă pentru ca femeia să primească îngrijiri medicale. Din cauza incidentului, cursa a avut 50 de minute întârziere.

Aer condiționat cu furnici

Pasagerii unui zbor întârziat din Mexico City s-au gândit să dea drumul la aerul condiționat însă în loc de răcoare au primit furnici.

Întâlnire cu Mouse, dar nu Mickey Mouse

La începutul acestui an, pasagerii unui zbor British Airways către San Francisco au ajuns cu o întârziere de 4 ore din cauza unui șoarece care călătorea și el către Statele Unite. Animalul a fost descoperit înainte de decolare. 

Ceva similar s-a întâmplat și anul trecut, pe o cursă Qatar Airways de la Doha la Madrid, cauzând zborului de întoarcere  o întârziere de 6 ore din cauza faptul că a avionul a trebuit deratizat.

La vânătoare de iguane

Un zbor WestJet a fost ținut la sol în Toronto după ce pasagerii au descoperit un oaspete nepoftit. Un pasager a reușit să treacă de control cu niște iguane în bagajul de mână, însă când au fost descoperite s-a putut constata că doar 2 dintre creaturi mai erau în bagaj.  Avionul a fost oprit de la decolare pentru deratizare, în încercarea de a evita situația în care iguanele ar fi putut roade niște fire care să fi dăunat aeronavei.

Chiar dacă sunt niște situații inedite, întârzierea zborului poate aduce compensații de până la 600 de euro pasagerilor, în cazul în care aceasta a depășit 3 ore.

Citește și: Prima zi de funcționare pentru noul aeroport din Istanbul, deschis parțial de ziua națională

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele