Florentina Mușat: Concediul ideal este în locurile în care mă descopăr pe mine

0
5369

Ar fi putut fi actriță, pentru că a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, clasa profesorului Virgil Ogășanu, dar a ales să fie jurnalist.  Florentina Mușat este redactorul-șef al revistei Avantaje, calitate în care descoperă poveștile oamenilor obișnuiți și îndrumă generații de femei să trăiască în armonie cu ele. 

După ce o cunoști, afirmi despre ea, fără îndoială, că este o tânără energică, implicată în trăirile societății. Cea mai nouă campanie pe care a lansat-o, #NuCancerului, încearcă să trezească populația din amorțeala și nepăsarea de a merge constant la doctor. Dincolo de viața profesională, e un turist care încearcă să se bucure de timpul liber. Atât cât poate pune email-urile și apelurile telefonice în „hold”!

Filmul pe care speri să-l vezi în avion este: Zorba Grecul. O scăpare regretabilă care trebuie remediată. Scăparea nu e că n-am văzut filmul… ci că nu mi-l mai amintesc. Undeva, în mintea mea, s-a produs o rocadă: în loc să ascund în memorie ceva ce trebuia ferecat, am băgat, în schimb, filme și cărți. Ce eroare. Ce oroare!

Ultima carte pe care ai luat-o cu tine în vacanță este: Elif Shafak “Bastarda Istanbulului”.

Ai tendința de a pune în bagaj prea multeHaine subțiri. În subconștient eu călătoresc mereu în Bali, în Tenerife, în insule calde și leneșe. Ce nevoie am acolo de pulovere și pantaloni de trening?

Concediul tău ideal este… În locurile unde mă descopăr pe mine. Cea pitită în spatele unor unghere secrete din suflet.

Ce ți-ar strica vacanța? Telefonul mobil care ar suna continuu și instinctul meu de a răspunde.

Ce preferi la un hotel? Liniștea, atmosfera cozy, mirosul curățeniei și aerul boem.

Ce apreciezi cel mai mult la partenerul de vacanță? Disponibilitatea si toleranta de a merge pe jos… să descoperim locuri și oameni și obiceiuri și colțuri neștiute și apreciate după standardele mele.

Care este cea mai mare extravaganță pe care ți-o permiți în concediu? Nu răspund la telefon, la mailuri si la sms-uri. De cele mai multe ori. Apoi, de departe, ce mai mare extravaganță este vestimentația. Nu știu să fiu mai curajoasă și îndrăzneață în vestimentație ca în vacanțe… Acolo am curaj să mă arăt, să mixez, să combin, să mă despoi, să accesorizez.

Care este călătoria pe care ti-ar plăcea cel mai mult să o faci? Să văd Aurora Boreală.

Care este cea mai mare temere a ta când ești în străinătate? Să nu mă îmbolnăvesc, eu si-ai mei.

Care este obiceiul pe care-l ai în vacanță și-l detești cel mai mult? Verific telefonul, mailul, mesajele. Mă detașez greu de stresul pe care, pare-se, îl iau cu mine peste tot. Stresul meu e plimbat prin toată lumea. Va trebui să-mi mulțumească într-o zi și să-și vadă de treaba lui…

Când călătorești, în ce situație ai minți? În orice situație.

Care a fost cea mai frumoasa vacanta a ta? În Turcia la Gural Premier Tekirova. Acolo te smintești, dar nu de la preaplinul de mâncare, mare, valuri sau opulență. Ci pentru că, pare-se cineva din umbră știe ce-ți dorești din momentul în care te-ai cazat și are grijă să ți-l ofere ca și cum l-ai merita.

Care este lucrul fără de care nu pleci în călătorie? Laptopul și stresul.

Care este motto-ul tău atunci când călătorești? Hai să vedem lucruri noi!!!

Citește și: Egipt revine în preferințele românilor: patru chartere speciale lansate de Cocktail Holidays pentru această iarnă

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele