Locuri de vizitat și încercat în București: Caju by Joseph Hadad, după o seară la Ateneul Român

0
4431

Cât de des vizitezi locuri și încerci localuri noi în București? Personal, bifez un loc nou o dată la jumătate de an și un local nou o dată pe lună. Mă întorc însă săptămânal în bistrourile și cafenelele care-mi plac și revizitez lunar, pentru a nu știu câta oară, un muzeu. Încă mai merg la teatru, operă, concerte la Sala Palatului și Ateneu. Și seara, după un astfel de moment, mă opresc mereu la un bistro. Dacă vremea permite, aleg să stau pe terasă pentru a privi trecătorii. Zâmbesc să văd turiști străini la masele de lângă mine, sau în grupuri admirând orașul, așa cum o fac la rându-mi în străinătate.

Imediat după colț, același loc care te cucerește

Una dintre străzile cu astfel de ”vibe” este Nicolae Golescu. Am luat la rând localurile de pe ea de-a lungul verii și toamnei, iar atmosfera amintește de străzile orașelor vestice. Săptămâna trecută m-am oprit, pentru prima oară în această toamnă, la Caju by Joseph Hadad. Este unul dintre locurile în care mâncarea are gust, iar servirea este foarte ok.

Deși sunt 2 ani de la deschidere, mâncarea-i la fel de gustoasă și atmosfera la fel de caldă. Probabil, are de-a face cu faptul că chef Hahad este mai mereu acolo (cel puțin, în ultimele 3 dăți când am fost acolo era la masă sau socializa cu clienții). Spun asta, pentru că în multe dintre restaurantele/bistrourile deschise în ultimii ani, după șase luni, nici meniul nu mai e cum era, de servire nici nu mai zic! Și la Caju s-a schimbat meniul, păstrând însă cele mai delicioase dintre delicioase feluri (sunt mort dupa pâinicile marocane și platoul oriental, deși sunt carnivor convins).

Noul meniu are o fuziune de arome și ingrediente cu influențe nord-africane, cu detalii ce fac diferența, așa că m-am lăsat pe mâna ospătarului care mi-a recomandat un tartar de vită demențial. Trebuie să recunosc că am mâncat cele mai bune cotlete de miel (care apropo, sunt disponibile doar marți și vineri) din tot Bucureștiul, aici se vede, cel mai probabil, originea lui chef Hadad.

Am mai văzut în meniu niște preparate interesante precum gazpacho, kafta de vita învelită în kataif sau tartă de lime, însă le voi încerca într-o altă seară după Ateneu.

Dacă nu ați ajuns încă la Caju, vă recomandăm să ajungeți cât mai curând.

Citește și: De la turism ca o joacă, la turism ca profesie. Maria și Ana Goicea dezvoltă brandul Cocktail Holidays, un business de aproape 20 de milioane de euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele