CUM SĂ-ȚI FACI CĂLĂTORIA CU AVIONUL MAI PLĂCUTĂ

0
2114

În principiu toți ne dorim să avem un zbor cât mai plăcut și liniștit. Dar oare e așa simplu întotdeauna? Păi e foarte posibil dacă iei deciziile potrivite.

Ai nevoie pentru început de un bilet cât mai ieftin și de un avion care să nu întârzie. După cum cu toțîi știm zborurile sunt predispuse la întârzieri sau chiar anulări din cele mai diferite cauze. Ele produc de cele mai multe ori pierderi de milioane atât pentru companiile aeriene cât și pentru pasageri în sine. Dar toate astea nu trebuie neaprat să fie adevărate întotdeuna. Sunt câteva lucruri pe care poți să le faci că să-ți faci zborul mai plăcut.

  1. Fă-ți planul din timp

Lipsa de planificare duce pe nesimțite către eșec, de aceea nu trebuie trecută cu vederea. Din fericire internetul a făcut planificarea să fie foarte la îndemână pentru oricine își da puțin interes. Și să nu mai vorbim despre agenții de turism pe care ii găsim la orice agenție de turism fie ea de business sau leisure și care îți pot rezerva zborul de care ai nevoie.

O planificare din timp face ca timpul petrecut la porțile de securitate să fie mai scurt. Astfel ai timp sufficient să compari prețurile biletelor și să rezervi cel mai bun loc în avion. Rezervarea online îți da posibilitatea să vezi efectiv poziționarea  în aeronavă a locului pe care urmează să-l plăteșți.

Sfat: Înainte să rezervi un bilet de avion e de preferat să monitorizezi prețurile pe o merioada mai îndelungată astfel îți vei da seama de politica de prețuri a companiei aeriene. În al doilea rând, fă cercetarea în timpul săptămânii pentru că prețurile tind să crească în week-end. Nu în ultimul rând, nu te grăbi să plataesti biletul pentru că este foarte posibil ca prețul să scadă în următoarele 24 de ore.

  1. Fă-ți check-inul din timp

Unul dintre lucrurile care îți pot strica vacanța este când ajungi cu interziere la aeroport, prea aprope de ora decolării. Din cauza aglomerației dinasta poate duce chiar la pierderea zborului.

Sfat: Fă-ți check-inul online imediat ce perioada alocată pentru această operațiune începe, de obicei cu 24 de ore înainte de ora zborului. Așa ai suficient timp să-ți alegi cel mai bun loc și vacanță ta va începe cât de bine și liniștit posibil.

  1. Ia cu tine în avion câteva lucruri esențiale

Vei avea nevoie de o carte de citit pentru ca timpul să treacă mai repede, mai ales dacă zbori pe distanțe lungi. Nu uita să-ți aduci ochelarii de somn, tableta, căștile, apă de băut și câteva mici lucruri de igienă personală.

Sfat: Când îți faci bagajul acasă, nu uita să împachetezi separat de bagajul de cală aceste lucruri. Și nu uita că nu ai voie cu alimente aduse de acasă la bordul avioanelor, deci va trebui să le cumperi de la ei.

  1. Stăpânește-ți frică de zbor

Frica de zbor este un lucru cu care se confruntă mai ales cei care zboară pentru prima dată, dar și cei care sunt obișnuiți cu zborurile. Nici frica de controalele de securitate nu sunt de neglijat. Gândește-te că sunt făcute pentru securitatea ta și a zborului.

Sfat: Dacă ai frică de zbor, e de preferat să eviți să consumi cafeină sau alte produse energizante cu 24-48 de ore înainte de zbor. Ascultă la căști ceva care te liniștește, poate muzică, așează-te confortabil în scaun și respiră adânc și regulat. Întotdeuna mergi la aeroport cu cel puțin 90 de minute înainte de ora de îmbarcare.

  1. Fă-te comod în timpul zborului

După decolare tot ce ai de făcut e să te simți bine zburând, dar cum faci asta?

Sfat: Avioanele moderne,mai noi, au ecrane pe care poți urmări filme sau programe de divertisment. În afară de asta, lasă scaunul pe spate și încerca să dormi, mai ales dacă călătoreșți pe timp de noapte. Dacă poți, intră în vorbă cu colegii de scaun sau plimbă-te pe culoar că să te dezmortesti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele