Africa de Sud vrea să atragă masele de turiști din China și India, motiv pentru care a decis ca procesul de obținere a vizelor să fie simplificat, anunță Skift. Rămâne de văzut dacă măsura va atrage turiști, în condițiile în care țara trece printr-o criză a apei.
Încă din 2009, Africa de Sud este în recesiune, iar măsura atragerii de turiști și, în același timp, de investiții străine este una de a sprijini o creștere economică. Privind spre China, care a înregistrat un număr de 150 de milioane de turiști la nivel global, respectiv India – 50 de milioane, pentru Africa de Sud, cele 2 națiuni sunt exact ce au nevoie a impulsiona turismul. În primele 7 luni ale acestui an, numărul turiștilor de pe alte continente a scăzut cu 1.5% comparativ cu perioada similară din 2017.
Ca măsură complementară, Africa de Sud a simplifica și documentele necesare angajării unui străin în țară. Asta în timp ce formulare de viză pentru turiștii de afaceri și vacanțe vor fi mai accesibile pentru călătorii de scurtă durată. Vor fi introduse și vize multiple, respectiv vizele electronice.
Cum călătorești în Africa de Sud din România
Un alt hop în ceea ce privește turismul în Africa de Sud îl aveau părinții cu copii, aceștia fiind obligați să însoțească minorul în călătorie și să facă dovada certificatului de naștere cu numele complet al celor 2 părinți. Aceasta din urmă a fost o măsură adoptată în 2014 pentru a opri traficul de copiii, dar care a dus la o scădere a numărului de turiști.
În ceea ce-i privește pe români, aceștia pot intra în țara doar în baza vizei obligatorii, acordată, de regulă, cu o valabilitate de 3 luni. Prelungirea vizei este posibilă, dar fără modificarea tipului acesteia. În cazul minorilor care călătoresc însoțiți de ambii părinți este necesară prezentarea la controlul paşapoartelor de la punctele de trecere a frontierei, pe lângă paşaport şi viza valabilă, a certificatului de naștere românesc al minorului, model nou, în care este înscris numele ambilor părinţi.
Depășirea termenului legal de ședere înscris în viză/permisul de ședere, inclusiv din motive cum sunt depunerea cu întârziere a cererilor de prelungire a dreptului de ședere, se sancționează cu expulzarea și declararea persoanei respective ca indezirabilă pentru perioade până la 5 ani.
Citește și: Vrei o vacanță la spa? Iată câteva destinații unde te poți relaxa astfel