Top 5 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

0
25130

De la jumătatea lunii noiembrie și până la începutul lunii ianuarie, multe orașe din Europa se transformă în peisaje de poveste datorită târgurilor de Crăciun, care atrag anual milioane de turiști.

Iată mai jos care sunt cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa:

  1. Berlin, Germania (26 noiembrie – 31 decembrie) – La Berlin este unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Germania, situat în centru, între trei clădiri cu un design arhitectural impresionant: Konzerthaus şi cele două biserici cu domuri gemene -cea germană şi cea franceză. Stralucirea străzilor, vitrinele împodobite și energia locuitorilor sunt de nedescris. De la turtă dulce, preparate locale, ornamente tradiționale artizanale, vin fiert, cadouri si colinde, sau nelipsiții cârnați, nu e nimic ce nu vei găsi în aceast loc.

  1. Strasbourg, Franța (27 noiembrie- 24 decembrie) –  Este unul dintre cele mai celebre târguri din Europa, fiind votat de mai multe ori „Cel mai frumos Târg de Crăciun din Europa”. Este de asemenea și cel mai vechi târg de Crăciun din lume, prima Piață de Crăciun s-a ținut în Strasbourg în anul 1570. Piesa de rezistenţă este un brad imens, mulţi vizitatori lasă cadouri sub bradul de Crăciun pentru cei aflaţi în nevoie.

 

  1. Viena, Austria (21 noiembrie – 26 decembrie)Târgurile de Crăciun de la Viena, încărcate de tradiţie şi de magia sărbătorilor de iarnă se află printre preferatele noastre. Christkindlmarkt, este cel mai cunoscut târg de Crăciun din Europa, fiind  organizat de mai bine de 700 de ani. În majoritatea pieţelor din oraş sunt amenajate mici târguri, dar cel mai mare şi mai important este cel din Piaţa Primăriei Rathausplatz.

  1. Budapesta, Ungaria (25 noiembrie – 1 ianuarie) – Târgul de Crăciun de la Budapesta este  principala atracție a capitalei Ungariei în perioada sărbătorilor de iarnă, fiind unul din cele mai frumoase 10 târguri de Crăciun din Europa. A fost inclus în topul celor mai importante manifestări de Crăciun din Europa, în revista Travel & Leisure. În cele peste o sută de căsuţe de lemn se comercializează doar produse artizanale tradiţionale şi decoraţiuni de Crăciun. Este o piață foarte aglomerată, cu o atmosferă frumoasă , de sărbătoare, în care poți găsi absolut tot ce-ți dorești.

5.Sibiu, România (16 noiembrie – 3 ianuarie) – Dacă vreţi să rămâneţi în ţară, puteţi alege Sibiul. Este cel mai cunoscut târg de Crăciun din România, iar numărul turiștilor străini crește de la an la an. O proiecție arhitecturală de mari dimensiuni face din Piața Mare cea mai luminoasă piață din România. Atracţia principală a Târgului de Crăciun din acest oraş este atelierul lui Moş Crăciun.

 

 

Sursa foto: www.banatulazi.ro, www.adevarul.ro, www.vacante.net

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele