Vizită în Lesbos, a treia cea mai mare insulă din Grecia, o destinație virgină cu plaje sălbatice și atracții unice

0
22631
Lesbos, Grecia

La două ore de zbor direct cu charter din România, în apropiere de coasta Turciei, se află insula grecească Lesbos, o destinație virgină, neafectată de turismul de masă, care surprinde turiștii cu istoria sa, plajele sălbatice decupate din paradis și atracții turistice unice pe glob.

Poate părea surprinzător, însă Grecia, o țară exploatată de turiști din întreaga lume, încă are locuri neafectate de turismul de masă. Unul dintre aceste locuri este insula Lesbos, a treia insulă ca mărime din țara elenă, unde din iunie românii pot ajunge pentru prima dată cu zboruri charter direct de pe Aeroportul din București.

Insula Lesbos

Cum m-a surprins insula Lesbos

Tocmai m-am întors din Lesbos și pot să spun că încă nu îmi vine să accept că există un loc în Grecia în care natura este stăpână, deloc atinsă de mână omului, deși insula este o destinație de sejur, în care în fiecare vară aterizează sute de zboruri charter. Pur și simplu Lesbos îți dă senzația că atunci când ai plecat de acasă tocmai ai închis ușa la această planetă și ai aterizat într-un loc unde liniștea și relaxarea sunt obligatorii prin lege.

Știam că în Grecia există o atmosferă care îți dă impresia că timpul nu fuge nicăieri, dar senzația de relaxare sau chiar de nepăsare în Lesbos este cu mult peste ce te aștepți.

Cu ce atracții te va cuceri Lesbos

Lesbos este cunoscută drept insula lesbienelor datorită faptului că aici s-a născut poeta Sappho, prima lesbiană celebră din istorie. Poate părea surprinzător, însă în afară de această trecere în revistă de către ghidul de turism, nimic altceva de pe insulă nu te duce cu gândul la lesbianism. Și asta pentru că Lesbos este un prea puțin modern și prea mult tradițional, în sensul bun evident. Aici lumea nu epatează în niciun fel, turiștii sunt liniștiți, veniți pentru a se relaxa, și nu pentru a petrece nopțile în cluburi. Pentru o comparație mai evidentă gândiți-vă că Lesbos este opusul destinațiilor ca Ibiza sau Saint Tropez.

Lesbos te cucerește cu peisajul său, cu plaje naturale, neatins de mână omului și liniștea prea „puternică”, care se îmbină armonios pentru o vacanță în care uiți că trece timpul. De fapt, aș putea spune că tocmai această liniște este atracția principală a insulei grecești.

Pe lângă aceste două mari atuuri, insula Lesbos are atracții unice în lume și destul de surprinzătoare. Una dintre acestea este Pădurea pietrificată, în care acum pot fi admirate rămăşiţele unor copaci sequoia care au fost pietrificaţi în urma unor erupţii vulcanice produse în urmă cu 15-20 de milioane de ani. Cei care ajung în Lesbos pentru opta pentru o excursie opțională la această pădure specială.

În Lesbos găsești un muzeu al uleiului de măsline

Pentru că suntem în Grecia nu avem cum să nu vorbim de uleiul de măsline. Însă ceea ce este interesant aici este faptul că în Lesbos există 11 milioane de măsline, o cultură impresionantă pentru unul dintre cele mai apreciate produse alimentare din lume. Aici puteți vizita și fabrici de producere a uleiului de măsline unde veți descoperi întreg acest proces sau chiar Muzeul de Producere a Uleiului de Măsline. De pe insulă poți cumpăra ulei atât la sticlă, cât și la canistre, la prețuri între 4 și 30 de euro, în funcție de cantitate.

Lesbos
Mănăstirea Moni Limonos

Natura este una dintre calitățile insulei, însă Lesbos are multe de oferit. Pasionații de istorie și cultură pot descoperi Castelul Molyvos, străduțele pitorești din Mytilini, capitala insulei, Castelul din Mytilini, Mănăstirea Moni Limonos, satul Sikaminia și Skala Eressos, un mic sat pescăresc unde se află una dintre cele mai frumoase plaje cu nisip din Grecia.

Lesbos
Mytilini, capitala Insulei Lesbos

În Lesbos, la plajă. Unde să mergi?

Cum tot a venit vorba de plaje, trebuie să știi că sunt foarte apropiate de hoteluri. Lesbos este formată din mai multe stațiuni, unele foarte mici, dar cochete, unde ai senzația că întreg locul este al tău. Cele mai frumoase plajele sunt Petra, Molyvos, Vatera, Agios Isidoros, Anaxos și Eftalou.

Referitor la hoteluri, am remarcat o varietate largă de unități de cazare, de la 2 la 5 stele, în funcție de bugetul fiecărui turist. Multe dintre hoteluri au și servicii spa, însă este important de reținut faptul că Grecia este o destinație care se vrea explorată și descoperită în fiecare colțișor. Prin urmare vă recomandăm să gustați insula Lesbos și la propriu, și la figurat atât la plajă, în excursii organizate sau pe cont propriu cu închirierea unei mașini sau scuter, cât și la tavernele din stațiuni.

Lesbos este operată, în premieră din acest sezon pe piața românească, cu zboruri charter din București între 16 iunie și 15 septembrie și se regăsește doar în oferta Paralela 45. Sejururile de 7 nopți pornesc de la 350 euro/persoană în Early Booking (până la 31 mai) și de la 390 euro/persoană preț întreg, sume care includ zboruri charter, taxe de aeroport în valoare de 95 euro, 7 nopți de cazare în cameră dublă la hotelul ales, transfer aeroport-hotel-aeroport și asistență turistică.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele