Recifele de corali, miracolul din adâncurile Mării Roșii în Sharm el Sheikh

Universul subacvatic egiptean creează dependență, pasionații de scufundări din lumea întreagă bifează anual Marea Roșie

0
22960

Recifele de corali au culori fosforescente, forme neașteptate și sunt brăzdate de peste o mie de viețuitoare marine, de la pești viu colorați, broaște țestoase la rechini și balene. Întâlnirea cu coloniile de corali, pe o suprafață de peste 800 de kilometri în apele coastei Mării Roşii din Egipt, pornind din nord, de la graniţa cu Israelul, şi ajungând în sud, la frontiera cu Sudanul, îți taie pur și simplu răsuflarea. Lumea din adâncurile Mării Roșii în Sharm el Sheikh e uimitoare și îți creează dependență.

Recifele de corali sunt protejate de guvernul egiptean și niciun hotelier nu are voie să aducă vreo modificare țărmului dacă acestea se întind până la plaja lui. Le poti vedea fără echipament de snorkeling chiar de pe pontoanele construite, unele, până în largul mării. Reciful de corali din Marea Rosie este considerat al doilea din lume ca frumusețe după Marea Barieră de Corali din Australia.

Cele mai bune scufundări se fac însă în zonele numite Ras Mohammed, Reciful Delfinilor, Sanganeb, Abington, Angarosh şi Shaab Rumi, dacă alegi scuba diving. Marea Roşie a devenit un loc preferat al scufundătorilor după expediţiile lui Hans Hass din anii ’50 şi apoi Jacques-Yves Cousteau. An de an pasionați de scuba diving din toate colțurile lumii dau soarele, plaja și plimbările de la suprafață pe câteva ore petrecute în adâncurile Mării Roșii.

Primii pași pentru scuba diving

Turiștii dornici să exploreze universul subacvatic au la dispoziție centrul de scufundări al hotelului unde locuiesc sau nenumărate cluburi de pe țărmul Mării Roșii. Instructorii organizează scufundări de iniţiere, pentru cei care nu au mai coborât în adâncurile apei, cursuri acreditate pentru cei care vor să se perfecţioneze, precum şi incursiuni mai ambiţioase pentru scufundătorii experimentaţi, cu o durată între două zile şi două săptămâni.

O zi de scuba diving costă 30-60 de dolari, iar exclursia cu vaporașul pentru cei care fac doar snorkeling durează cel puțin cinci ore, are trei opriri pentru explorarea recifelor și costă în jur de 50 de dolari.

Pasionații de scuba diving din România ajung cel mai rapid în Sharm el Sheikh cu charterul turoperatorului Cocktail Holidays, operat primăvara și iarna. Dacă vor să combine explorarea adâncurilor Mării Roșii cu relaxarea pe plajele acesteia sau la piscină, tariful unei vacanțe primăvara aceasta la un hotel de cinci stele pornește de la 520 de euro.

Imagini: Cristi Dandeș

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele