Cinci destinații deosebite din afara Europei către care există zbor direct din România

0
7553

România începe tot mai mult să fie conectatată cu zboruri directe de destinații de pe alte continente. Așa că dacă vrei să descoperi noi culturi, îți recomandăm următoarele locuri extrem de impresionante și călduroase, fiind ideale pentru o vacanță la plajă în mijlocul iernii.

Doha

Ridicată în mijlocul deșertului, Doha este o destinație a viitorului, cu clădiri futuriste, și un loc al etalării luxului și opulenței la cel mai ridicat nivel. Drept dovadă, aici nu există trotuare, în afară de promenada principală, sau magazine stradale. De altfel, capitala Qatarului este relativă săracă în mijloace de transport public, momentan lucrându-se la construirea metroului. Asta pentru că locuitorii sunt obișnuiți să își folosească propriiile mașini.

Doha merită vizitată pentru a vedea luxul în mediul lui natural. Printre atracțiile principale se află Souq Waqif, Muzeul de Artă Islamică, Perla Qatarului, Doha Corniche, Katara Beach și Katara Cultural Village, Villaggio Mall.

Zborul direct București-Doha este operat de compania Qatar Airways.

Tel Aviv

Tel Aviv este un oraș cosmopolit, cunoscut pentru petreceri și distracție pe plajă. Orașul israelian este ideal pentru un city break sau un sejur la plajă, inclusiv toamna, când temperaturile sunt destul de ridicate. Aici ajungi cu un zbor direct din București, inclusiv unul low cost.

Ce poți să vezi în Tel Aviv: Situl istoric Jaffa, Vechiul port, Turnul Shalom, Plaja Gordon, Parcul Hayarkon, Piața Rabin.

Zborurile directe București-Tel aviv sunt operate de Tarom, Wizz Air și El Al.

Dubai

Aproape de România, la 5 ore de zbor, Dubai este o destinație ideală pentru un sejur la plajă toamna, primăvara și iarna, are o mulțime de atracții turistice și este o destinație accesibilă ca preț. Cele mai apreciate plaje sunt Jumeirah, Al Sufouh Beach, Kite Beach, Al Mamzar Open Beach.

Să mergi în Dubai înseamnă să călătorești un pic în viitor. Măcar o dată în viață merită să descoperi un oraș construit de la zero în mijlocul deșertului și să te minunezi de toată infrastructura spectaculoasă pe care o vei vedea. Nu mai zic de zgârie-nori și de opulența de pe stradă.

Zborurile directe București-Dubai sunt operate de FlyDubai și Wizz Air.

Amman

Cunoscut în trecut ca Philadelphia, capitala Iordaniei este astăzi un oraș modern și cosmopolit în care trăiesc musulmani și creștini. Aflat la doar trei ore de zbor de București, Amman se laudă cu Centrul Vechi, Moscheea Al Husseini, Muzeul Regal de Automobile, Citadela, Biserica Bizantină, Templul lui Hercule, Palatul Omeyyad, Teatrul Roman, Muzeul de Arheologie.

Totuși, dacă îți cumperi bilete pentru Amman, ia în calcul să vizitezi și Petra, Muntele Nebo și să mergi la Marea Moartă.

Zborurile directe București-Amman sunt operate de Tarom și Ryanair.

Beirut

Oraș cosmopolit, cu rol de centru comercial și cultural, capitala Libanului este o atracție în sine pe care nu trebuie să o mai eviți. Piața Martirilor, Muzeul Național, Catedrala Sf. Gheorghe, Promenada orașului, Moscheea Al-Omari și Golful Zaitunay sunt locurile faimoase pe care să le pui pe Google Maps în excursia ta în Beirut.

Zborul direct București-Beirut este operat de Tarom.

Tu ce oraș ai vrea să vizitezi?

Citește și: TUI Airways, acuzat de sexism. Ce gafă a făcut față de mai mulți turiști

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele