Destinații de toamnă: 5 locuri ideale pe care să le descoperi în următorul anotimp

1
8113

Anumite destinații au mai mult farmec toamna. De aceea, îți propunem cinci locuri pe care să le vizitezi în următoarele luni, fie că vrei să te bucuri de peisaje scoate din basme, fie că vrei să guști din specificul locului sau să te relaxezi la plajă.

  1. Toscana

Toscana este prin definiție o destinație care merită descoperită toamna. Există puține locuri în Europa și chiar și în lume care acordă o importanță majoră turismului rural, turismului vinicol și turismului gastronomic. Toscana este o destinație cu bun gust la propriu. Aici se țin festivaluri ale vinului spre sfârșitul lunii septembrie când, de altfel, în regiune te bucuri de cele mai impresionante peisaje.

2. Praga

Praga, capitala Cehiei, este ca un muzeu în aer liber. Pregătește-te, deci, să faci fotografii pe oriunde treci pentru că totul este impresionant. Este un oraș curat, cochet, pe alocuri  cu prețuri mici, poate chiar mai mici decât în București. Intrările la muzee sunt foarte accesibile, așa că nu rata istoria orașului.

Cele mai importante atracții turistice: Podul Carol, Castelul Praga, Cetatea din Praga, Catedrala Sf. Vitus, Centrul Vechi, Funicularul Petrin, Turnul prafului de pușcă, Casa care dansează.

3. Tel Aviv

Tel Aviv este un oraș cosmopolit, cunoscut pentru petreceri și distracție pe plajă. Orașul israelian este ideal pentru un city break sau un sejur la plajă, inclusiv toamna, când temperaturile sunt destul de ridicate. Aici ajungi cu un zbor direct din București, inclusiv unul low cost.

Ce poți să vezi în Tel Aviv: Situl istoric Jaffa, Vechiul port, Turnul Shalom, Plaja Gordon, Parcul Hayarkon, Piața Rabin.

4. Porto

Deși se află în umbra Lisabonei, micul oraș portughez este totuși considerat mult mai prietenos de către cei care l-au vizitat. Porto este apreciat și pentru faptul că are prețuri mici. Toamna este momentul ideal să vizitezi Porto, extrem de apreciat pentru vinurile sale.

Atracțiile pricipale: Torre dos Clerigos, Palacio da Bolsa, Biserica Sf. Francis, Cais da Ribeira, Podul Dom Luis I, Catedrala Se

5. Bruges

Bruges, considerat cel mai frumos oraș din Belgia, este o destinație cu mult farmec, perfect pentru o scurtă vacanță de toamnă, când peisajul pare scos din cărți de povești. Supranumit Veneția Nordului, în Bruges nu ai cum să ratezi o plimbare romantică cu barca pe canalele sale.

Atracții turistice: Grote Markt (Piața Centrală), turnul medieval Belfry, Groeningemuseum, Catedrala St. Salvator, magazinele de ciocolată

Citește și: Cinci orașe impresionante din Europa pe care nu te-ai gândit să le vizitezi

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele