TUI Airways a fost acuzat de sexism: ce gafă a făcut față de mai mulți turiști

0
2345

Compania TUI Airways se află în mijlocul unui scandal de sexism după ce a împărțit stickere pe un zbor din Europa. Mai exact, băieții au primit autocolante cu mesajul „viitor pilot”, iar fetele „viitoare stewardesă”, compania aeriană fiind acum acuzată de încurajarea stereotipurilor de gen, scrie The Telegraph.

Membrii echipajului pe zborul Bristol-Paphos au dat tinerilor din avion „pachete de activitate” care au inclus autocolante. Dame Gillian Morgan, președintele furnizorilor NHS care a fost pe zborul din 15 august, a declarat că după ce a trecut de controlul pașapoartelor și-a dat seama că tuturor baieților le-au fost date autocolante cu mesajul „viitor căpitan la TUI”, în timp ce toate fetele au primit stickere cu mesajul „viitoare stewardesă la TUI”. Ea a spus că a fost „absolut sigură” că autocolantele au fost sortate în mod deliberat după sex, descriind alegerea drept „profund sexistă”.

Pasagerii și-au exprimat nemulțumirea și indignarea pe rețelele sociale față de decizia făcută de TUI. Astfel, din cauza acestui mesaj, mulți părinți susțin că fetele vor înțelege că nu pot avea orice profesie doresc.

TUI Airways este cea mai mare companie aeriană pentru curse charter din lume, având zboruri charter din Marea Britanie și Irlanda către destinații din Europa, Africa, Asia și America de Nord. Compania aeriană a transportat 11,2 milioane de pasageri în 2017, ceea ce o plasează pe locul trei în Marea Britanie după easyjet și British Airways.

Citește și: Ryanair și easyJet ar putea zbura în Kenya

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele