Wizz Air lansează primul zbor direct România-Georgia. De ce să vizitezi această țară

Cât costă un zbor Wizz Air până în Georgia, o țară în care natura este obiectiv turistic.

0
4137

Compania aeriana Wizz Air lansează zboruri directe România-Georgia, rută care va fi operată din 3 iulie. Decizia este o premieră întrucât, în regiunea caucaziană (Georgia, Armenia, Azerbaijan), acesta este primul zbor din țara noastră.

Cursa între București și orașul Kutaisi va fi operată de trei ori pe săptămână, în zilele de marți, joi și sâmbătă. Prețurile încep de la 109 lei pe segment, cu taxe și un bagaj de mână incluse. O simulare pe site-ul Wizz Air arată că un zbor dus-întors București-Kutaisi, între 3 și 10 iulie, costă 558 lei/persoană.

Cu ce te va surprinde Georgia

Deși se află în regiune, relativ aproape de România, ca plasare geografică, Georgia nu a fost o destinație pe lista turiștilor români. Unul dintre motive este dificultatea de a ajuns, întrucât nu au existat zboruri directe, iar cu mașina distanța este destul de lungă, 2.000 km, ceea ce implică traversarea Turciei. Din iulie, însă, românii pot ajunge în Georgia în 2 ore și 15 minute cu noul zbor direct.

Aflată în Caucaz, regiunea Eurasia, Georgia se împarte între coasta Mării Negre și frumusețea naturii din munți, fiind recunoscută pentru ospitabilitatea localnicilor și pentru vinurile sale.

Punctul forte al Georgiei este, categoric, natura, care te lasă fără cuvinte. Așa cum noi ne mândrim cu Grădina Carpaților, Georgia se mândrește cu Munții Caucaz unde poți admira peisaje de poveste. Prin urmare, în Georgia merită să descoperiți Parcurile Naționale Svaneti și Tusheti, locuri încă neafectate de turismul de masă. De altfe, Georgia este o destinație tânără pe harta europeană a destinațiilor.

Dacă tot ești în Georgia, merită să vezi și coasta de est a Mării Negre, pe plajele Kvariati, Gonio, Sarpi și Shekvetili. De asemenea, poți vizita orașele Tbilisi și Batumi, Lacul Ritsa, orașul Stepantsminda din Munții Caucaz, Cetatea Narikala, Muntele Kazbek, Peștera Uplistsikhe.

Georgia se află printre cele mai recomandate destinații pentru 2018. Românii pot intra în Georgia în scop turistic fără viză și în baza cărții de identitate sau a pașaportului simplu sau temporar, conform datelor publicate pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe.

Sursa foto: irisphoto1/Shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele