Compania Emirates vrea să introducă avioane fără ferestre. Motivul?

0
9037
Avion Emirates

Compania Emirates a dezvăluit un nou model de aeronave, în care ferestrele sunt înlocuite cu ecrane pe care vor rula diverse imagini, scrie CNN. Care este motivul?

Momentan, compania aeriană cu sediul în Dubai a înlocuit ferestrele obișnuite cu ferestre virtuale doar într-o singură aeronavă, mai exact într-un apartament la first class al Boeing 777-300ER.

Practic, în loc de ferestre obișnuite, vor fi ecrane pe care pasagerii vor vedea imagini proiectate de afară prin camere cu fibră optică.

De ce Emirates lansează avionul fără ferestre

Într-un interviu BBC, președintele companiei, Tim Clark, a declarat că imaginile virtuale sunt mai bune pentru ochiul uman. Însă motivul principal este eficiența: aeronavele devin mai ușoare, vor zbura mai repede, vor consuma mai puțin combustil și vor zbura mai sus.

Totodată, președintele Emirates a declarat că dorința lui cea mai mare este să nu mai existe aeronave cu ferestre obișnuite.

Odată cu introducerea noilor ferestre, însoțitorii de bord trebuie totuși să verifice ce se întâmplă în afara aeronavei la decolare și aterizare în cazul în care există situații de urgență.

Vouă cum vi se pare ideea de avioane fără ferestre?

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele