Vine 1 Mai! 5 destinații în care să evadezi în următoarea mini-vacanță

0
3808

Mini-vacanța de 1 Mai se apropie cu pași rapizi, iar dacă nu știi unde să mergi în cele patru zile, îți propunem câteva destinații deosebite. Iată în ce orașe să călătorești la câteva ore de zbor de România.

Cinque Terre

Cele cinci sate italiene Monterosso, Riomaggiore, Manarola, Corniglia și Vernazza formează Parcul Național Cinque Terre, parte din Patrimoniul UNESCO. Cinque Terre este un tărâm de poveste, cu case colorate care parcă atârnă de stânci, și o destinație în sine pentru îndrăgostiți. Aici se află Via dell’Amore, o strada pietonală celebră în întreaga lume, care leaga Riomaggiore de Manarola și unde persoanele care se iubesc lasă lacăte cu inițialele lor.

În Cinque Terre ajungi rapid și ușor cu un zbor la Milano și de aici cu trenul sau autocarul spre orașul La Spezia.

Amsterdam și Grădina Keukenhof

Nu există moment mai potrivit decât lunile aprilie și mai să îți plănuiești un city break în Amsterdam, care va arăta ca o adevărată grădină cu pomii înfloriți de pe marginea canalelor sale cu apă. În plus, pentru că tot ajungi merită, merită să dai o fugă până în orășelul Lisse pentru a admira lalelele și alte flori din Grădina Keukenhof, una dintre cele mai mari grădini din lume.

Porto

Deși se află în umbra Lisabonei, micul oraș portughez este totuși considerat mult mai prietenos de către cei care l-au vizitat. Porto este apreciat și pentru faptul că are prețuri mici.

Atracțiile pricipale: Torre dos Clerigos, Palacio da Bolsa, Biserica Sf. Francis, Cais da Ribeira, Podul Dom Luis I, Catedrala Se.

Praga

Praga, capitala Cehiei, este ca un muzeu în aer liber. Pregătește-te, deci, să faci fotografii pe oriunde treci pentru că totul este impresionant. Este un oraș curat, cochet și cu prețuri mici, chiar mai mici decât în București.

Cele mai importante atracții turistice: Podul Carol, Castelul Praga, Cetatea din Praga, Catedrala Sf. Vitus, Centrul Vechi, Funicularul Petrin, Turnul prafului de pușcă, Casa care dansează.

Tel Aviv

Tel Aviv este un oraș cosmopolit, cunoscut pentru petreceri și distracție pe plajă. Orașul israelian este ideal pentru un city break de 1 Mai, când temperaturile sunt destul de ridicate pentru a face plajă. Aici ajungi cu un zbor direct din București.

Ce poți să vezi în Tel Aviv: Situl istoric Jaffa, Vechiul port, Turnul Shalom, Plaja Gordon, Parcul Hayarkon, Piața Rabin.

Cum 1 Mai pică marți, poți să legi această zi liberă cu weekendul, luându-ți concediu pe 30 aprilie. Tu unde vrei să petreceri de Ziua Muncii?

Citește și Călătorești în Maroc? Ce trebuie să știi ca să faci față destinației

Sursa foto: Boris Stroujko/Shutterstock.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele