Țara în care turismul este pe val: a crescut cu 30%, în ciuda crizei politice

0
7854

Turismul în Turcia a crescut cu 30% pe an, deși situația politică este destul de inflamată. În ciuda acestui aspect, turiștii străini au continuat să își petreacă vacanțele pe litoralul turcesc și în principalele orașe din țară, ceea ce poate aduce Turciei un venit de 32 miliarde de dolari în valută până la sfârșitul anului, potrivit asociațiilor de turism, scrie presa locală.

„Dacă nu se întâmplă nimic serios sau negativ, ne așteptăm la 40 milioane de turiști până la sfârșitul anului 2018”, a declarat Firuz Baglikaya, șeful Asociației Agențiilor de Turism (TURSAB), pentru Agenția de Finanțe Anadolu.

Baglikaya a mai spus că este vizată eliminarea a jumătate din deficitul de cont curent al țării în anul care vine. „Avem ca țintă ca turismul să reducă deficitul de cont curent cu aproximativ 50% în următorul an”, a spus el. Baglikaya a adăugat că sectorul turistic a contribuit cu 21 de miliarde de dolari pentru reducerea deficitului de cont curent anul trecut.

El a spus că asociația a salutat planul de promovare de 100 de zile al guvernului, în special în China, deoarece numărul turiștilor chinezi este în creștere în întreaga lume. Astfel, Turcia ar putea crește numărul turiștilor chinezi de la 500.000 în prezent la 2 milioane în anii următori.

Turcia este, de asemenea, printre destinațiile preferate ale românilor, peste 100.000 de turiști români mergând în fiecare vară în concediu în Antalya.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele