Terapia sotiei perfecte: "Draga, evident ca nu se prabuseste avionul!"

0
1758

Oficial, Oana Botezatu este editor coordonator al revistei Marie Claire. Când pantofii, gențile sau alte accesorii o plictisesc, devine antreprenor. Și unul foarte inventiv. Dacă pe zona de handmade cam toate produsele necomestibile sunt cercei, haine, curele, lumânarea ei de soia, îmbrăcată în porțelan fin – denumită perfect Cup&Candle – este exact acel detaliu care iese în evidență în întreg segmentul manufacturierilor mici. Îmi place, place, place!

Filmul pe care speri să-l vezi în avion este: Nu mă uit la filme, mă uit pe geam, la nori – dacă sunt singură. Sau fac liste – în avion îmi vin mereu idei mărețe 🙂 Dacă sunt cu partenerul meu perfect de vacanțe, fac „psihoterapie“ pe temă dată: „Nu, evident că nu se prăbușește avionul!“

Ultima carte pe care ai luat-o cu tine în vacanță este: Ceva despre cum să fii o soție perfectă – o carte primită în dar de la niște prieteni – , dar n-am citit-o; practic, mi-am dat seama că deja îndeplinesc toate condițiile 🙂

Ai tendința de a pune în bagaj prea multe/mulți… haine pe care nu le îmbrac deloc. Dar le așez pe toate frumușel, împăturite perfect, în ordine dumnezeiască. Ah, și mai pun, desigur, multe perechi de pantofi. Nu se știe niciodată când îți trebuie 🙂

Concediul tău ideal este… la mare, dintotdeauna. Până acum doi ani voiam musai la hotel. Am descoperit, însă, între timp că-mi plac și vacanțele la cort. Și-mi mai plac plajele cu oameni puțini. Ntz, nu dorm DOAR la cort tot concediul, să nu exagerăm.
Ce ți-ar strica vacanța? Să se întâmple ceva grav cuiva drag de acasă. În rest, orice s-ar întâmpla, pot trece peste.
Ce preferi la un hotel? Să aibă terasă cu vedere la mare, unde să stăm dimineața devreme la cafele și seara târziu la povești, și băi mari. Aș fi ipocrită dacă aș spune că nu caut mereu și wireless. Dar s-a dovedit că pot trăi și fără Facebook.
Ce apreciezi cel mai mult la partenerul de vacanță? Că nu mă lasă nicicum să mă plictisesc, că se ocupă de lista de obiective turistice – eu nu trebuie decât să-mi iau pantofi comozi –, că apreciază, la fel ca și mine, cafenelele cu dichis, cafeaua bună, cina pe îndelete.
Care este cea mai mare extravaganță pe care ți-o permiți în concediu? Nu-mi plac extravaganțele, mă bucur de lucrurile simple. Ei, dacă apar extravaganțe, aia e, mă bucur și de ele, dar nu le vânez.
Care este călătoria pe care ti-ar plăcea cel mai mult să o faci? O lună cu mașina prin Europa, fără destinații precise, fără liste cu obiective de bifat, fără must-uri din ghidurile turistice. Cu opriri spontane în te miri ce sate, pe dealuri, pe câmpii; cu croissante mâncate pe malul mării, cu cafele negre fierbinți îndulcite cu miere, cu râsete și cu liniște.
Care este cea mai mare temere a ta când ești în străinătate? Mereu – dar mereu –, că România îmi va părea din nou, la întoarcere, cam aiurea și nepotrivită cu starea de bine cu care vin mereu din concediu.
Care este obiceiul pe care-l ai în vacanță și-l detești cel mai mult? Să deschid e-mailul de serviciu. Dar mă tratez.
Care este obiceiul pe care îl au alții în vacanță și-l detești cel mai mult? Să vizităm tot. Tot ce se poate vizita. Nu e un obicei pe care îl detest, doar unul pe care îl contest uneori.
Când călătorești, în ce situație ai minți? Când ar depinde viața lui (băiatul pe care l-a convins de perfecţiunea ei şi care o ia de nevastă luna viitoare 🙂 ) de asta.
Care a fost cea mai frumoasa vacanta a ta? Trei zile la mare, la Vadu, la cort. Prima oară la cort. Am rezistat „eroic“, mi s-a spus, și cu zâmbetul pe buze. Toată lumea s-a mirat că am stat la cort, unii, cunoscându-mă, nici nu m-au crezut. Dar a fost cel mai frumos. Până acum. Siropos, știu.
Care este lucrul fără de care nu pleci în călătorie? Un ruj roșu la care țin foarte mult. Și, nu știu de ce, tot insist să-mi iau mereu stiloul preferat, de zici că urmează să dau autografe. Și-mi mai iau mereu eșarfe colorate.
Care este motto-ul tău atunci când călătorești?  Bucură-te! Trag de mine zi de zi să-mi amintesc asta, și când călătoresc, și când sunt acasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele