Nicoleta Nicolae, A List Magazine: Santorini mi-a tăiat răsuflarea, apusul este fascinant aici

0
5236

„Jurnalist. Comunicator. PR. Atrasă de proiecte originale și de experiențe remarcabile”, așa se descrie pe scurt, pe propriul site, Nicoleta Nicolae, care în prezent este redactor-șef la AListMagazine.ro. Cu o experiență solidă în presă, Nicoleta a condus anterior redacția revistelor The One, Life și PRO TV Magazin. Este persoană plină de viață, căreia îi place să fie înconjurată de oameni și să se bucure de experiențele trăite în diverse colțuri de lume. Despre călătoriile ei ne-a povestit în interviul de mai jos, care te poate convinge să pleci în vacanță imediat.

Filmul pe care speri să-l vezi în avion este: „Vacanță la Roma”. Este un film care, inexplicabil, îmi dă o stare de bine. Mă relaxează și, recunosc, l-am văzut de cinci-şase ori până acum. Parcă l-aș mai vedea…

Ultima carte pe care ai luat-o cu tine în vacanță este: Dacă este vorba de o vacanță mai lungă de trei zile, pun întotdeauna în bagaj măcar o carte. Cea mai recentă vacanță a fost la noi în țară, la Mamaia, una foarte scurtă, pentru că vremea ne-a luat prin surprindere și am fost nevoiți să ne întoarcem mai repede în București. Dacă este vorba de ultima vacanță lungă, cea din Alanya-Antalya, ei bine, atunci am savurat cu plăcere o carte recomandată de unul dintre colegii mei de la A List Magazine și unul dintre cei mai apreciați psihoterapeuți din România, Gáspár György. Este vorba de „Trei cuvinte, cinci minciuni”, scrisă de Michel Stanovici.

Ai tendința de a pune în bagaj prea multe… Sunt genul de femeie care ar putea sta chiar și o săptămână într-o vacanță cu un bagaj de mână sau un rucsac. Am întotdeauna la mine medicamente de tot felul, cosmetice, haine fix cât știu că am nevoie și… cam atât. Recunosc însă că îmi place să fac o sesiune de shopping atunci când merg într-o vacanță. Îmi plănuiesc încă de acasă o anumită sumă de bani numai pentru asta. Ultima dată m-am întors cu un bagaj de cală de 25 kg de haine noi, din Germania (Koln), în plin sezon de reduceri.

Concediul tău ideal este… undeva la mare, nisip, soare, hotel de 5*, mâncare bună și familia alături de mine.

Ce ți-ar strica vacanța? Vremea, în primul rând. Oamenii, în al doilea rând. Turiștii ăia gălăgioși care cred că sunt singuri în hotel, care dau televizorul tare, care vorbesc în cameră până spre dimineață, care trântesc ușile, care țipă și care au senzația că, dacă sunt în concediu, li se cuvine totul…

Ce preferi la un hotel? Patul este foarte important pentru mine. În funcție de pat, mă odihnesc sau nu. Îmi plac hotelurile luxoase, cu paturile alea imense, cu saltelele în care te poți cufunda și din care te trezești dimineața odihnit, ca renăscut. Apoi, mâncarea. Eu sunt gurmandă, iar mâncarea în concediu este un răsfăț și mai mare. Mi-a plăcut foarte mult hotelul Gural din Kemer, Antalya. Meniul atât de variat m-a cucerit. Îl recomand cu drag, pentru gurmanzi, dar și pentru familiile cu copii. Au un parc imens de distracții, iar cei mici nu au cum să se plictisească.

Ce apreciezi cel mai mult la partenerul de vacanță? Faptul că el se ocupă de toate. Bilete de avion, cazare, planurile de peste zi, lista obiectivelor de vizitat, locurile în care mergem la masă etc. Este foarte important să mergi în vacanță cu partenerul potrivit. Se mai întâmplă și să nu facem lucruri împreună, de exemplu, la Barcelona și la Madrid, el a ținut morțiș să vadă cele două stadioane, iar eu am ales să vizitez niște… magazine, în acel interval, și ne-am reîntâlnit să luăm masa împreună.

Care este cea mai mare extravaganță pe care ți-o permiți în concediu? Concediul este cea mai mare extravaganță din an, în cazul meu. Prefer să am câteva concedii pe an, în afara țării, iar pentru asta, e nevoie de bani.

Care este călătoria pe care ți-ar plăcea cel mai mult să o faci? Vreau să merg în toate călătoriile, în toate destinațiile din lumea asta. Cap de listă ar fi o vacanță în care să fac turul castelelor din Franța, apoi Scoția și lista e lungă.

Care este cea mai mare temere a ta când ești în străinătate? Mi-e teamă să nu pățesc ceva și să am nevoie de îngrijiri medicale. Apoi, de furt sau să-mi pierd, Doamne ferește!, pașaportul…

Care a fost cea mai frumoasă vacanță a ta? Cu siguranță, cea mai interesantă a fost călătoria în Egipt (Cairo). M-au impresionat piramidele. Frumos a fost și în Portugalia. Florența –cel mai romantic oraș, din punctul meu de vedere. Siena. Santorini mi-a tăiat răsuflarea, apusul aici e fascinant… Mâncarea din Turcia și hotelurile ei de lux.

Care este lucrul fără de care nu pleci în călătorie? Portofelul cu bani, carduri, acte și telefonul mobil.

Care este motto-ul tău atunci când călătorești? Distracție maximă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele