marți, 20 august 2019
Acasă Chestionarul lui Proust Zoltan Marton imbina blogging-ul IT cu calatorii inedite

Zoltan Marton imbina blogging-ul IT cu calatorii inedite

0
1771

Daca nu scrie despre it, pe blogul ce-i poartă numele, merge la evenimente și testează tot ce-i nou în București. Și nu numai în Capitală. Dacă mai toți am început călătoriile din Europa, Zoltan Marton a luat-o invers. Vede mai întâi lumea largă și apoi revine pe continent. Cuba, Argentina și alte state ale Americii de Sud au fost deja bifate. Urmează, curând, Madagascar.

Ar mai fi de menționat că nu-și alege vacanța din catalogul agențiilor de turism, ci și -o croiește singur. Nu-i place să călătoarească în grupuri, ci întotdeauna în 2, alături de soția sa. Și dacă este la Roma, trăiește ca romanii, pentru că altfel, mai bine stă acasă.

 

Filmul pe care speri să-l vezi în avion este:  Match Point a lui Woody Allen

Ultima carte pe care ai luat-o cu tine în vacanță este: Digital Fortress  – Dan Brown

Ai tendința de a pune în bagaj prea multe… gadgeturi: camere foto, cabluri, smartphone-uri, baterii externe 🙂

Concediul tău ideal este…Cam toate pe care le-am avut în ultimii 7 ani alături de soția mea, toate organizate de noi. De principiu, preferăm locațiile mai puțin comerciale, cu natură cât mai neatinsă. Nu suntem fani Dubai sau Singapore.

Ce ți-ar strica vacanța? Prea mulți turiști ruși în apropiere, plajă aglomerată, servicii scumpe și proaste.

Ce preferi la un hotel? Să fie curat, aproape de atracțiile turistice sau de plajă, să fie în zonă sigură  și să aibă un wi-fi decent.

Ce apreciezi cel mai mult la partenerul de vacanță? Ca avem același stil de a călători; ne plac destinațiile exotice, cât mai naturale, cu plaje frumoase dar cât mai pustii. Îmi place că se trezește devreme și că abia țin eu pasul cu ea în drumeții ;))

Care este cea mai mare extravaganță pe care ți-o permiți în concediu? Chiar și dacă mai mâncăm și prin piețe (da, ne place mult!!!) mereu încercăm și cele mai bune restaurante locale, indiferent de preț.

Care este călătoria pe care ti-ar plăcea cel mai mult să o faci? Mereu urmatoarea!  Alegem mereu locațiile pe care le dorim cel mai mult să le vedem. Acum urmează Madagascar 😉

Care este cea mai mare temere a ta când ești în străinătate? Deși îmi place fără net – a fost minunat și în Cuba, și Țara de Foc (Argentina) unde n-am avut prea mult -, nu mi-ar plăcea să nu am deloc acces,  măcar o data la 2-3 zile prin hoteluri aș vrea să mă pot conecta la internet. A și să nu cumva să mi se strice cardul de memorie din aparatul foto cu pozele din călătorii nesalvate încă pe laptop.

Care este obiceiul pe care-l ai în vacanță și-l detești cel mai mult? Dacă am prea mult net, stric prea mult timp prețios navigând, deci mai bine să am limitat 🙂

Care este obiceiul pe care îl au alții în vacanță și-l detești cel mai mult? Mulți mănâncă în fast-fooduri sau doar mâncarea cunoscută de acasă, sau dorm până la pranz, sau își aduc laptopul și pierd ore pe mailuri sau pe rețelele de socializare… dar până la urmă e treaba lor, de aia nu călătorim cu grupuri :).

Când călătorești, în ce situație ai minți? În unele țări și unele situații nu eram prea mândru de pașaportul românesc, așa că foloseam cealaltă cetățenie, dar până la urma nu-i minciună. :)

Care a fost cea mai frumoasa vacanta a ta? Cea mai grea întrebare. Nu cred că pot nominaliza doar una, măcar primele 3: Cuba, Argentina și Israel

Care este lucrul fără de care nu pleci în călătorie? Aparatul foto, smartphone-ul și banii cash 😉

Care este motto-ul tău atunci când călătorești? “If you reject the food, ignore the customs, fear the religion and avoid the people, you might better stay at home” – James Michener

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele