Revista presei – turism ( săptămâna 19 octombrie – 1 noiembrie)

0
308

România este din ce ce mai căutată ca destinaţie wellness, atât de români, cât şi de către străini. Piaţa Spa din România depăşea anul trecut 24 milioane euro şi ar putea urma în acest an trendul de creştere din ultimii ani, adică între 5% şi 12%.

Știrile săptămânii pe larg:

Legea turismului, finalizată: reglementări pentru autoritățile în domeniu, prevederi privind construcțiile în stațiuni și pe plaje, dar și un sistem de evaluare a veniturilor din turism

Forma finală a proiectului Legii Turismului, rezultată în urma consultării publice demarate în urmă cu mai bine de un an și a consultării interministeriale, a fost finalizată, urmând să fie în perioada următoare supusă aprobării Guvernului.

Ordonanţa privind garantarea pachetelor de servicii de călătorie, adoptată de Senat

Senatul a adoptat, miercuri, în unanimitate, în calitate de primă Cameră sesizată, Ordonanţei Guvernului nr.2/2018 privind pachetele de servicii de călătorie şi serviciile de călătorie asociate, prin care se transpun în legislaţia naţională prevederi europene şi se asigură protecţia călătorilor în caz de insolvenţă a agenţiei de turism.

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc cere demiterea ministrului Bogdan Trif sau desfiinţarea Ministerului Turismului

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, nu a rezolvat nicio problemă importantă în mandatul său, nu ţine cont de părerile mediului de afaceri şi, în consecinţă, ar trebui înlocuit la remanierea Guvernului sau ar trebui desfiinţat Ministerul Turismului, afirmă Mohammad Murad, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Câţi bani se fac oficial în turism. Poiana Braşov, afaceri de doar 100 de milioane de lei din cazare şi restaurante

În Poiana Braşov, una dintre cele mai căutate sta­ţiuni montane pe perioada iernii, funcţionau anul trecut 22 de companii hoteliere, cu afaceri totale de circa 91 mil. lei, dar şi 11 companii ce operau restaurante, cu afaceri de doar 8,9 mil. lei, arată datele oficiale de la Registrul Comerţului.

Începe Târgul de Turism al României, ediția de toamnă, ocazie cu care puteți găsi oferte speciale pentru destinații de vis

Ediţia de toamnă a Târgului de Turism al României se desfășoară între 15 şi 18 noiembrie 2018, în Pavilionul B2 al Centrului Expoziţional ROMEXPO. În cadrul celei de-a 40-a ediţii a celui mai mare eveniment de turism din ţară, pasionații de călătorii sunt așteptați cu oferte speciale la cele mai frumoase destinații din România şi din străinătate.

Care sunt tarifele medii ale hotelurilor din București? Capitala, peste ECE la creșterea numărului de înnoptări

Piața hotelieră din Europa Centrală și de Est (ECE) înregistrează o evoluție pozitivă, toți indicatorii de performantă având valori mai mari față de anul precedent. Bucureștiul se remarcă printr-o creștere medie a numărului de înnoptări, de 10,1% pe an în intervalul 2013 – 2017, cea mai mare din regiune, potrivit raportului CEE Hospitality Snapshot 2018.

Peste 45.000 de români au mers în vacanţă în Dubai în primele opt luni din 2018: E o destinaţie sigură şi exotică. Un sejur porneşte de la 350 de euro

Pentru şase nopţi în Dubai în preajma Revelionului, un român poate plăti aproximativ 760 de euro, bani în schimbul cărora primeşte biletele de avion, cazarea, mesele şi transferul de la aeroport la hotel şi invers.

Oradea aşteaptă 267.600 de turişti anul acesta, plus 20%: „Am luat modelul austriac şi l-am implementat la noi”

Oradea estimează o creştere de 20% a numărului de turişti  în 2018 faţă de anul trecut, potrivit reprezentanţii municipiului, datorită investiţilor majore făcute în ultimii ani. În 2017, în Oradea au fost 223.000 de turişti, iar în acest an numarul lor va ajunge la 267.600, mai mult cu 44.600 de vizitatori.

Germania, țara cu cele mai multe zboruri întârziate și anulate în 2018. România pe locul 17 la nivelul Uniunii Europene, Bulgaria pe 22

O analiză realizată de AirHelp pentru primele nouă luni ale anului arată că Germania se află pe locul întâi în Uniunea Europeană la capitolul întârzieri și anulări ale zborurilor, aproape 29% dintre cursele companiilor aeriene confruntându-se cu astfel de situații pe aeroporturile din această țară. Clasamentul este completat de Marea Britanie și Spania.

Bilete ieftine de avion pentru vacanța de Craciun și Revelion. Când e cea mai bună perioadă să le cumperi?

Nu mai surprinde niciun călător faptul că bilete de avion cumpărate în timpul sărbătorilor de iarna sunt mult mai scumpe decat în oricare altă perioada a anului. Companiile aeriene profită de faptul că atât de mulți oameni călătoresc la familiile lor, alături de care să petreacă Craciunul sau Anul Nou, încât uneori cresc prețurile biletele nejustificat de mult.

Privații și statul își unesc  forțele pentru a crea branduri proprii Deltei Dunării și Dobrogei, care să fie promovate în țară și străinătate. „Fără turiști pasionați de grătare și all inclusive”

Delta Dunării și Dobrogea vor avea branduri proprii și vor fi promovate pe piețele internă și internațională cu identități vizuale care vor fi construite până la finalul anului următor, printr-un proiect în care s-au unit autoritățile locale din zona Dobrogei și a Deltei Dunării, impreună cu reprezentanții structurilor de cazare din zonă.

Delta Dunării poate fi explorată virtual pe Google Maps, din această săptămână

Rutele navigabile, lacurile, canalele, flora şi fauna Deltei Dunării pot fi admirate, începând din această săptămână, prin intermediul aplicaţiei Google Maps.

În Covasna, a crescut interesul pentru vacanţele la ţară

Numărul turiştilor care au vizitat anul acesta judeţul Covasna este mai mare cu 5,24% faţă de anul trecut, iar interesul pentru vacanţele la ţară a crescut considerabil, relevă un raport dat miercuri publicităţii de Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna.

Turism cu 5 lei, la Iaşi. Harta obiectivelor care pot fi vizitate cu puţin peste un euro în buzunar

Ce putem face cu 5 lei într-un oraş din România? La prima vedere, am spune că nu avem prea multe variante. Aşa că reporterii Observator au făcut un experiment. Au vrut să vedem câte amintiri îşi poate cumpăra un turist cu 5 lei, adică puţin peste un euro.

Știri despre incoming:

MT amplasează 24 de standuri de promovare turistică

Ministerul Turismului vrea să cumpere 24 de standuri de promovare turistică, pe care să le monteze în Parlament, în locul în care va fi organizat Summitul de la Sibiu şi în aeroporturi, în perioada preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene, dar şi ulterior, la alte acţiuni de promovare derulate atât în ţară, cât şi înstrăinătate, scrie News.ro.

50 de influenceri mondiali de top vin la București să promoveze România

Între 2 și 5 noiembrie 2018 are loc un nou eveniment de promovare a Bucureștiului și a României, cu 50 de invitați de top, creatori de conținut de succes, ce vin de pe 5 continente pentru a susține destinațiile turistice românești.

Brașovul ar putea fi inclus în oferta tour-operatorilor chinezi

Reprezentanţii mai multor agenţii de turism din China s-au aflat, în perioada 21 – 25 octombrie, într-o vizită de informare în România, în cadrul unui infotrip organizat de Ministerul Turismului.

România, tot mai căutată ca destinaţie wellness. Străinii merg la masaj

România este din ce ce mai căutată ca destinaţie wellness, atât de români, cât şi de către străini. Piaţa Spa din România depăşea anul trecut 24 milioane euro şi ar putea urma în acest an trendul de creştere din ultimii ani, adică între 5% şi 12%.

Corriere della sera: România, noua destinație pentru turismul low-cost

Italienii de la Corriere della sera alocă un spațiu generos României în secțiunea sa de turism, susținând că țara noastră este noua destinație low-cost a Europei, beneficiile fiind prețurile foarte mici, mâncarea excelentă și o viață care rivalizează cu cea din Baleare sau Mykonos – de la castelele din Transilvania la Salina Turda, în care poți coborî 14 etaje cu un lift panoramic.

România, reprezentată la Consiliul Executiv al Organizației Mondiale a Turismului – OMT

La Manama, Bahrain, are loc cea de-a 109-a sesiune a Consiliului Executiv al Organizației Mondiale a Turismului (OMT), în cadrul căreia România deține poziția de membru din septembrie 2017.

Zonele viticole, motor de creștere pentru turism

România a devenit în ultimii ani o destinație turistică tot mai vizibilă, numărul străinilor dar și al localnicilor care aleg să exploreze țara este în creștere. Totuși, în continuare, potențialul este încă unul foarte mare și neexploatat în totalitate. Un motor de creștere pentru turism îl pot reprezenta chiar zonele viticole răspândite în toată țara.

Lacurile sărate din Sovata, magnet pentru turiștii români si străini. Grad de ocupare de 100% în timpul verii

Județul Mureș face pași importanți pentru dezvoltarea turismului, iar investițiile publice și private din ultimii ani sunt doar o mică parte dintre elementele care contribuie la creșterea numărului de turiști.

Serviciul de călătorii Agoda, parte a grupului Booking, recomandă de Halloween Transilvania ca destinație „spectaculos de înfricoșătoare”, printre foarte puținele din Europa

Agoda, platformă destinată călătoriilor deținută de Booking Holdings, a realizat un Top care cuprinde 13 destinații „spectaculos de înfricoșătoare” potrivite pentru perioada din jurul Halloween, Transilvania ocupând locul al treilea în acest clasament, după Devon (Anglia) și Budapesta (Ungaria).

Haloween 2018: Ce trebuie să știi despre această sărbătoare

Haloween-ul este o sărbătoare care în ultimii ani se sărbătorește și în țara noastră. Haloween-ul a luat amploare în România datorită existenței Castelului lui Dracula. Una dintre cele mai mari agenţii de turism de aventură din lume, va aduce la Bran 1.000 de americani, care au plătit 329 de dolari pentru a se distra o noapte în Castelul Contelui Dracula.

Știri despre agenții/ companii aeriene:

Un IT-ist căruia îi place muntele face un business trimițând corporatiștii în drumeții

Un tânăr care lucrează în industria de software își petrece zilele de sâmbătă însoțind corporatiștii în drumeții, pasiune din care a făcut un mic business. Principalii clienți sunt tinerele cu o medie de vârstă de 30 de ani, care lucrează în companii multinaționale și care se relaxează mergând pe jos pe munte între 15 și 25 de kilometri într-o zi.

Frozen Love în Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac

Chiar dacă mai sunt câteva săptămâni bune până la începerea lucrărilor de edificare a unicului Hotel de Gheaţă din zona de sud – est a Europei, organizarea întregului proiect a început deja, astfel că iubitorii de inedit şi adrenalină se vor putea bucura, pentru al paisprezecelea sezon consecutiv, de obiectivele “Ţinutului de Cleştar” din inima Masivului Făgăraş – Bâlea Lac.

Lanțul hotelier Continental este tentat să se extindă la Brașov

Lanţul hotelier Continental, unul dintre cele mai mari de pe piaţa locală, cu aproape 2.000 de camere, controlat de Radu Enache, a operat în primele nouă luni din acest an cu un grad mediu de ocupare de 75% şi a avut venituri realizate în creştere cu 7%, potrivit oficialilor companiei.

Fostul ministru al Economiei, Constantin Niță, a obținut un profit de 1.000 de lei din Pensiunea Cristal din Bran

Pensiunea Cristal din Bran, deținută de familia fostului ministru al Economiei și Energiei, Constantin Niță, a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 230.234 de lei (mai puțin de 50.000 de euro), potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanțe.

Tarom introduce două zboruri săptămânale între Arad şi Bucureşti, fiind primele curse permanente ale aeroportului arădean din ultimii ani

Tarom va opera două curse săptămânale între Arad şi Bucureşti, îndepând cu 1 decembrie, conform unui anunţ făcut, miercuri, de parlamentarii PSD de Arad şi ministrul Apărării, Mihai Fifor, informaţie care a fost confirmată ulterior de conducerea aeroportului local.

Tarom inaugurează o cursă spre Odesa pentru românii care merg acolo, și ucrainienii care vor în România sau în Europa de Vest, via București

Tarom a inaugurat în ultima zi de octombrie un zbor spre Odesa, urmând ca în fiecare săptămână să aibă trei curse către această destinație. Zborul încearcă să ducă atât turiști români către Odesa, cât și să atragă turiști ucrainieni pentru city break-uri în București, dar și către țările Europei de Vest, care vor să ajungă acolo cu escală în Capitala țării noastre.

Tarom anunţă schimbări majore în conducere

Transportatorul aerian naţional Tarom a schimbat conducerea agenţiei sale de turism, Tarom Tours, care în prezent funcţionează ca o divizie a companiei de stat.

Compania Ryanair introduce noi reguli privind bagajul de mână

Potrivit noilor reguli, pasagerii Ryanair care doresc să ia în avion cu ei orice bagaj mai mare decât ‘o mică geantă personală’ vor trebui să plătească suplimentar, cu excepţia cazului în care sunt clienţi cu prioritate la îmbarcare.

Anul viitor încep testele pe avioane electrice. easyJet le vrea în flotă

Propulsia electrică preia încet aproape fiecare segment de transport, dar zborul rămâne cel mai greu de electrificat. Acum, CEO-ul easyJet spune că „zborul electric devine realitate”, deoarece intenționează să testeze anul viitor un avion electric de mici dimensiuni.

Laudamotion lansează curse zilnice București-Viena. Promoție la biletele de avion

Relațiile economice dintre România și Austria devin tot mai solide de la an la an. Serviciul zilnic al Laudamotion dintre București și Viena consolidează accesibilitatea cu o ofertă perfectă pentru călătorii de afaceri, dar și pentru turiști.

STB retrage joi autobuzele etajate de pe linia turistică şi înfiinţează pe acelaşi traseu linia 361

Societatea de Transport Bucureşti (STB SA) retrage joi,1 noiembrie, autobuzele etajate ale ale liniei turistice cu tarif special Bucharest City Tour şi înfiinţează pe acelaşi traseu linia urbană cu tarif normal 361, a anunţat STB într-un comunicat remis Agerpres.

Transportul internațional de persoane, o alegere între avion și autocar!

Atunci când optaţi pentru oricare din formele de turism: cultural, sportiv, medical, pentru cumpărături sau sunteţi nevoit să efectuaţi o călătorie de afaceri, întotdeauna veţi avea în minte o întrebare: cu ce mijloc de transport persoane să călătoresc pentru a beneficia de maximul de confort şi siguranţă şi pentru a-mi minimiza costurile?

Știri externe:

Erdogan a inaugurat la Istanbul un aeroport programat să devină cel mai mare din lume

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a inaugurat luni la Istanbul un nou aeroport de dimensiuni faraonice care simbolizează apetitul său pentru proiecte uriaşe de infrastructură şi care ar urma să devină pe termen lung cel mai mare din lume, relatează AFP.

Câţi turişti au vizitat Bulgaria în primele nouă luni din 2018

Un număr de 7,903 milioane turişti străini au vizitat Bulgaria în perioada ianuarie-septembrie 2018, în creştere cu 5,5% comparativ cu perioada similară a anului trecut, a anunţat luni biroul de presă al Ministerului bulgar al Turismului, informează agenţia de presă Focus.

A fost finalizată cea mai înaltă clădire din Europa. Are aproape 100 de metri peste Empire State Bulding

Un zgarie-nori înalt de aproape jumatate de kilometru a fost finalizat în orașul St. Petersburg din Rusia, la șase ani de la începerea construcției. E cea mai înaltă clădire nu doar din Rusia, ci din intreaga Europă.

Destinaţiile turistice care vor fi populare în anul 2019

Fiecare an adaugă destinaţii noi pe hărţile turistice ale lumii şi 2019 nu face excepţie, noi locuri din apropierea unor centre de interes deja cunoscute fiind deschise celor care caută.

Incredibil! Oraşul care se plânge că are prea mulţi bani

În ultimii ani, Vancouver a devenit o destinaţie atractivă pentru investitorii asiatici, în special cei din China. Sume mari de bani, provenite de multe ori din activităţi puse sub semnul întrebării, au fost investite în cazinouri, imobiliare şi bunuri şi produse premium.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele