Cu charterul spre Peloponez, Ținutul Zeilor

Zborurile charter sunt disponibile turiștilor români de la jumătatea lunii iunie la jumătatea lunii septembrie

0
3773

Peninsula Peloponez este o destinație de vacanță surprinzătoare, care îți oferă relaxare pe plajele întinse, atmosferă grecească autentică în toate zonele ei și ocazia de a rememora cultura antică și evenimentele istorice care au pus bazele lumii. Nenumărate temple grecești, cetăți venețiene, biserici bizantine sunt obiective ce trebuie neapărat vizitate în vacanța ta în Peloponez.

Străzile înguste, pavajul, scările abrupte care leagă o alee de alta, fațadele pline de flori și obloane din lemn, zidurile cetăților, falezele, bărcile legate la mal sunt decorul unor fotografii de vacanță foarte reușite. Îmaginea imortalizată nu redă însă și atmosfera locului, dar sentimentul cu care te întorci din Peloponez e o încărcătură de emoții pe care le retrăiești de fiecare dată când revezi fotografiile de vacanță.

Peninsula are Nafplio, prima capitală a Greciei independente după revoluția din 1821, un oraș-port fondat de Nafplios, fiul lui Poseidon, Zeul Mării, potrivit mitologiei.

Orașul a decăzut în timpurile romane și a înflorit în vremurile bizantine. Cuceritorii francezi, venețieni și turci și-au lăsat amprenta în oraș și au influențat puternic cultura, arhitectura și tradițiile sale de-a lungul secolelor. Pereți vechi, castele medievale, monumente și statui, fântâni otomane și clădiri venețiene sau neoclasice fascinează vizitatorul cu arhitectura și frumusețea unică. Când vrei să te odihnești la un frappe grecesc după ce ai străbătut orașul la pas, oricare tavernă de pe străzile înguste ori de pe faleză e locul potrivit.

Peloponezul are Monemvasia, un muzeu în aer liber situat în partea erodată a unei insule de 300 de metri lățime și un kilometru lungime, care abundă în detalii bizantine, otomane și venețiene. Monemvasia a fost ridicat în secolul al VI-lea de locuitorii regiunii Laconia, care se adăposteau din calea invadatorilor slavi ce stăpâneau o mare parte a Greciei în perioada 500–700. Numele Monemvasia provine din două cuvinte grecești: mone și emvasia, care înseamnă ”o singură intrare” și se referă la digul îngust care reprezintă singura cale de acces, insula fiind separată de țărm în urma unui cutremur care a avut loc în anul 375.

Clădirile medievale sunt restaurate treptat, multe dintre ele sunt transformate în hoteluri și au fost deschise și câteva restaurante, unde poți petrece câteva ore liniștite.

Peloponezul are și Tolo, un vechi sat de pescari ascuns de munții din jur și cu o plajă lungă de nisip, premiată cu Blue Flag. Despre Tolo se spune că este o stațiune pentru toate vârstele și un loc unde te poti relaxa la plajă, te poti bucura de priveliștea pitorească, poți mânca delicioasele preparate locale la taverne sau poti să petreci în cluburi până dimineața. Tolo este una dintre puținele stațiuni din Grecia unde se poate face plajă si baie în mare chiar și opt luni pe an datorită temperaturilor ridicate înregistrate aici.

Peloponezul are și Cetatea Micene, leagănul civilizației miceniene, Epidaur, faimosul teatru al Greciei antice, Cetatea Trint, locul în care Hercule a primit porunca de la regele Euristeu să îndeplinească cele 12 munci, ori Olympia, locul de desfășurare al Jocurilor Olimpice și cunoscută și pentru imensa statuie înfățișându-l pe Zeus, realizată din fildeș și aur și considerată una dintre cele Șapte Minuni ale Lumii.

Kalamata, capitala peninsulei și orașele înșirate de-a lungul mării au hoteluri pentru toate gusturile, de la cele mici, cochete, afaceri de familie, la cele de lanț precum Aldemar, ori unice, cum sunt Kinsterna, The Westin Resort Costa Navarino, The Romanos Luxury Collection. În Peloponez ajungi de vara aceasta cu un zbor charter, destinația fiind, în premieră, în oferta Cocktail Holidays.

Tarifele de vacanță încep de la 432 de euro/persoană, pentru un hotel de două stele cu mic dejun și toate taxele incluse. Aproximativ 1.000 de turiști își vor petrece vacanța în Kalamata, pe perioada sezonului 2018. Cocktail Holidays mizează și pe familii cu copii, care se vor relaxa la soare în Peloponez, și pe turiștii exploratori, aflați în căutarea Greciei autentice și tradiționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele