Antalya – mai mult decât all-inclusiv și relaxare

0
728

Antalya nu înseamna doar relaxare și all-inclusive.  Pe lângă acestea, o vacanță în Antalya poate fi foarte activă, fiind foarte ofertantă din punct de vedere turistic.

Pe lângă resorturile luxoase, Antalya are foarte multe lucruri de oferit.De la hoteluri luxoase de cinci stele, plaje kilometrice și mare, până la monumente istorice și sporturi pentru cei carora le place adrenalina.

Mulți dintre noi optează în fiecare an pentru același resort, dar ideal ar fi să schimbăm locația, pentru că turcii au multe variante de resorturi, fiecare dintre acestea vine cu ceva nou și spectaculos. În Antalya există  peste 500 de hoteluri de 5 stele, cu piscine imense, săli de fitness, SPA-uri și locuri de joacă pentru copii.

Antalya este o combinație perfecta  între munte și mare, unde turiștii pot explora cascade, temple și munți.

Odata ajunși aici, trebuie să faceți o plimbare de 10 minute cu gondola, pana la 2365 metri, traseu care leagă Kemer de Muntele Tahtali. Peisajul este impresionant.

O altă experiență de neuitat, aleasă de cei care vin în Antalya, este rafting-ul, care se desfășoară pe un traseu de 14 km,  în canionul Koprulu. Deși pare puțin periculoasă, această experiență este una plină de adrenalină și de distracție.

Pentru iubitorii de istorie, Antalya ofera multe monumente antice. Unul dintre cele mai bine pastrate monumente este poarta lui Hadrian. A fost construită în anul 130e.n. pentru a-l întampina pe împarat în oraș. Acum, acest portal cu trei arcade este intrarea în bazarul din vechiul oraș, unde găsiți magazine cu suveniruri la fiecare colt, țesături colorate și lucrate de mână,  ceramică frumos pictată,  rahat turcesc și baclava.

Dacă nu ți-ai făcut încă planuri de vacanță, Antalya poate fi o alegere bună  pentru tine și familia ta, oferindu-ți experiențe de neuitat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele