Cinci oraşe italieneşti impresionante pe care să le vizitezi în locul Veneţiei revoltate

0
4032

Italia este o ţară minunată, greu de egalat de alte destinaţii, însă localnicii din Veneţia nu îşi mai doresc turişti în oraşul lor şi se revoltă pe străzi împotriva lor. Dacă nu vrei să renunţi la vacanţe în Italia, îţi recomandăm cinci oraşe deosebite care merită vizitate măcar o dată în viaţă.

Alberobello

Micul oraş din regiunea Apulia pare decupat din cărţi de basme. Aflat la o oră şi jumătate de mers cu trenul de Bari, oraşul şi-a câştigat faima datorită complexului Trulli cu 1.000 de căsuţe cu acopeşuri conice, care face parte din Patrimoniul UNESCO încă din 1996.

Manarola

Manarola este unul dintre cele cinci orașe din Parcul Național Cinque Terre din Italia. Manarola se remarcă prin casele foarte colorate care parcă atârnă de stâncă pe malul mării. Merită să vizitezi Cinque Terre primăvară când este cald, dar temperaturile sunt suportabile și încă nu este atât de aglomerat ca în timpul verii.

Matera

În Matera eşti la ca muzeu. Greu de găsit un oraş atât de impresionat ca micul oraş din sudul Italiei. Cunoscut pentru Sassi din Matera (pietrele din Matera), care fac parte din Patrimoniul UNESCO, oraşul italian este al doilea cel mai vechi oraş locuit neîntrerupt după Petra, Iordania.

Portofino 

Pregăteşte aparatul foto pentru că vei fi absolut cucerit de această destinaţie impresionantă. Fost sat pescăresc, Portofino (foto principală) a devenit o atracţie mondială datorită portului său şi caselor multicolore. Aflat la Marea Mediterană, la 30 km de Genova, Portofino este deja o destinaţie preferată de vedete. Tot ce trebuie să faci aici este să te bucuri de priveliştea pe care ţi-o oferă.

Ravello

Ravello este un oraș situat pe Coasta Amalfi din Italia, o destinație care te va cuceri definitiv. Pentru a admira cea mai frumoasă priveliște, care de altfel îți taie respirația, mergi să vizitezi grădinile din Villa Rufolo și pe cele din Villa Cimbrone. Nu te mai opri din fotografiat.

Tu unde vrei să mergi în Italia?

Sura foto: Minoli/Shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele