TOP TripAdvisor: Cele mai bune destinații din lume pe care să le vezi cât mai curând

0
1526

TripAdvisor a dezvăluit care sunt cele mai bune destinații din lume, preferate de turiștii din întreaga lume. Iată unde să mergi în vacanță în această vară.

Locul 10: New York, SUA

Orașul care nu doarme niciodată. Așa este descris pe scurt New York, o destinație care virbrează non-stop și pe care turiștii o consideră dintre cele mai prietenoase din lume. New York este apreciat pentru viața de noapte tumultoasă și pentru cultura bogată.

Ce merită să vezi aici: Times Square, Empire State Building, Statuia Libertății, Fifth Avenue, Central Park, Rockefeller Center, Brooklyn Bridge, Grand Central Terminal, Broadway

Locul 9: Istanbul, Turcia

Istanbul, un oraș viu, împărțit între Occident și Orient, între tradiție și modernitate, merită vizitat mărcar o dată în viață.

Atracțiile care îl fac celebru sunt: Marele Bazar, Moscheea Albastră, Palatul Topkapi, Palatul Scufundat, Podul Galata, Piața Taksim, Tramvaiul Roșu.

Locul 8: Marrakech, Maroc

Marrakech este unul dintre cele mai în vogă destinații din lume. Capitala turistică a Marocului farmecă orice turist avid de cultură locală, efervescența de pe stradă, experiențe memorabile în medina orașului și în Piața Jamaa El Fna.

Marrakech nu este niciodată la fel chiar dacă treci prin aceleași locuri în aceeași zi. Ca să-l înțelegi trebuie pur și simplu să-l cunoști așa cum este, acolo unde este. Înainte să pleci în Maroc, avem următoarele sfaturi pentru tine, în acest articol.

Piața Jamaa El Fna
Piața Jamaa El Fna sursa foto: Matej Kastelic/Shutterstock.com

Locul 7: Praga, Cehia sursa foto 

Praga, capitala Cehiei, este ca un muzeu în aer liber. Pregătește-te, deci, să faci fotografii pe oriunde treci pentru că totul este impresionant. Este un oraș curat, cochet și cu prețuri mici, chiar mai mici decât în București.

Cele mai importante atracții turistice: Podul Carol, Castelul Praga, Cetatea din Praga, Catedrala Sf. Vitus, Centrul Vechi, Funicularul Petrin, Turnul prafului de pușcă, Casa care dansează.

Locul 6: Barcelona, Spania

Despre Barcelona nu sunt multe de spus decât „Mergi să-l vezi!”. Un oraș viu colorat, un muzeu în aer liber, Barcelona cucerește orice turist cu atracțiile sale turistice ca niște opere de artă. Nu îți rămâne decât să savurezi Sangria bucurându-te de soare.

Barcelona se remarcă prin: Sagrada Familia, Park Guell, Casa Mila, La Rambla, Montjuic, Casa Batllo, Barceloneta

Locul 5: Creta, Grecia

Cu plajele sale cu nisip fin și apă turcoaz, Creta este o destinație ideală pentru un sejur între iunie și septembrie.

Aici vei descoperi plaja Elafonisi, una dintre cele mai frumoase plaje din lume, parcă decupată din paradis, cu apă de un albastru ireal și nisip roz.

Locul 4: Bali, Indonezia

Bali, numită și Insula Zeilor, este cea mai recomandată destinație pentru 2018 și nu e de mirare: este locul ideală pentru o călătorie de suflet, locul în care te încarci cu energie pozitivă, de aceea este o alegere mult mai bună să mergi aici singur sau singură.

Ce trebuie să vezi și să faci: Ubud – centrul cultural al insulei, templul Tanah Lot, terasele de orez Tegalalang, să mergi la o clasă de yoga, să vezi un dans balinez, să faci masaj, să savurezi cafeaua Kopi Luwak

Locul 3: Roma, Italia

Roma este ca un muzeu în aer liber, așa că pregătește-te să nu te mai oprești din fotografiat. De asemenea, pregătește-te pentru o plimbare lungă pentru că obiectivele principale se află aproapiate.

De văzut: Fontana di Trevi, Colosseum, Bazilica Sf. Petru, Capela Sixtină, Panteonul, Muzeele Vaticanului

Locul 2: Londra, Marea Britanie

Deși este unul dintre cele mai scumpe orașe din lume, Londra continuă să atragă zeci de milioane de turiști străini. Mai mult, deși aici plouă și vremea este înnorată destul de des, vizitatorii consideră că Londra este un oraș prietenos, în care nu timp să se plictisească datorită faptului că sunt multe obiective turistice de văzut și multe activități de facut.

Ce să vezi în Londra: London Eye, Palatul Buckingham, Big Ben, Turnul Londrei, Tower Bridge, Muzeul Britanic, Piața Trafalgar, Hyde Park

Locul 1: Paris, Franța

Știu că pare un clișeu să vizitezi Parisul, recomandat în toate ghidurile și topurile existente, însă capitala iubirii are un farmec aparte căruia nu poți să îi reziști. Primăvara și vara Parisul înflorește la propriu și îți dă senzația că te plimbi printr-o grădină imensă, nu printr-o metropolă. Acum este cel mai bun moment să îți cumperi bilete de avion către Paris, unde să vizitezi Grădinile Versailles, Grădinile Tuileries, Grădina Luxembourgului, Bulevardul Champs de Mars, Grădina Botanică, Grădinile Muzeului Albert Kahn, Turnul Eiffel, Catedrala Notre-Dame, Bazilica Sacre Coeur, Muzeul Luvru, Cabaretul Moulin Rouge, Bulevardul Champs-Elysees.

Tu în ce destinație vei merge anul acesta?

Sursa foto: Catarina Belova/Shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele