Grecia, asaltată de turiști în 2018. „Cererea este mai puternică decât oricând”

0
7427
grecia

Grecia se pregătește să fie asaltată de turiști în acest an, autoritățile estimând că va fi vizitată de un număr record de străini, 32 de milioane, potrivit The Guardian.

Deși este o țară care s-a luptat cu criza financiară, proteste și revolte, Grecia rămâne o destinație magnet pentru turiștii din întreaga lume, iar 2018 pare să fie un an istoric, potrivit anunțurilor făcute de autorități.

Numărul turiștilor străini a crescut cu 2 milioane în ultimii doi ani, iar cel al turiștilor din China, cunoscuți pentru disponibilitatea de a cheltui sume mari, se va dubla anul acesta. Mai mult, ministrul Turismului din Grecia a declarat recent că „cererea pentru Grecia este mai puternică decât oricând”.

În primul trimestru din 2018, Grecia a avut o creștere cu două cifre a sosirilor internaționale, cu aproximativ 13%, și o creștere semnificativă a veniturilor generate de turiștii străini, de 14%, comparativ cu aceeași perioadă din 2017. De asemenea, în luna aprilie, Grecia a înregistrat cele mai multe zboruri internaționale din istorie.

De ce merită să ai o vacanță în Grecia

Grecia este cea mai iubită destinație de către români, aflându-se pe primul loc în alegerile lor an de an. Grecia este apreciată atât pentru peisaj, plaje, activități turistice, cât și pentru ospitalitatea localnicilor și atmosfera tipică care îți dă senzația că timpul nu mai trece.

Grecia are atât de multe insule încât puteți reveni an de an fără să vă plictisiți și, bineînțeles, să descoperiți locuri noi. Două dintre acestea sunt insulele Samos și Lesbos, două insule încă neatinse de turismul de masă, în care relaxarea, liniștea și peisajul sunt cele mai mari atracții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele