Călătorești în Rusia? Sfaturi utile pentru o vacanță fără griji în timpul Campionatului Mondial de Fotbal

0
4158
Campionatul Mondial de Fotbal

Rusia este o destinație sigură pentru călători și localnici în general, însă întotdeauna sunt importante precauția și o minimă documentare despre fiecare loc în parte. În acest sens, cu ajutorul experților locali, AirHelp, lider mondial în obţinerea de compensaţii pentru zboruri întârziate, anulate sau suprarezervate, vine cu o serie de sfaturi necesare pentru o vacanță relaxantă în Rusia în timpul Campionatului Mondial de Fotbal 2018, desfășurat în perioada 14 iunie-15 iulie.

Meciurile din Campionatul Mondial de Fotbal au loc în 11 orașe: Moscova, Sankt-Petersburg, Soci, Ekateringburg, Kazan, Nizhni Novgorod, Rostov, Kaliningrad, Volgograd, Saransk şi Samara. Fie că ești sau nu fan al fotbalului, că mergi în Rusia pentru meciuri sau doar pentru a vedea destinația, AirHelp are următoarele sfaturi pentru o vacanță liniștită, la costuri moderate.

La ieșirea din aeroport, vei fi întâmpinat de șoferii de taxi care își oferă serviciile. Dacă dorești să economisești bani, folosește aplicații ca Uber sau Yandex pentru a comanda taxiul. Nu este nicio greșeală dacă comanzi Uber și vine o mașină Yandex. Sunt parte din aceeași companie. În Moscova se pot folosi și trenurile Aeroexpress, care leagă aeroportul de oraș.

Ia cu tine pașaportul oriunde mergi deoarece există șanse mari ca poliția să ceară documente de identitate în timpul unor evenimente mari precum meciurile de fotbal. De asemenea, să nu fii surprins dacă vei trece prin filtre de securitate sau bunurile îți vor fi verificate la punctele de control în stații de metrou sau de tren. Controale de securitate vor exista și în alte zone publice. Pentru a schimba bani în moneda locală, mergi întotdeauna la birourile de schimb valutar oficiale sau la bancă. Și în acest caz este nevoie de pașaport.

Sfaturi utile pentru a economisi bani și pentru o călătorie fără dificultăți în Rusia

  • Cumpără o cartelă SIM locală pentru a avea acces la Internet, care costă 5-7 euro. Este o soluție mult mai ieftină decât folosirea Roamingului în Rusia, care nu se află în Uniunea Europenă, și unde 1 minut de convorbire internațională costă 3 euro. Pentru a cumpăra o cartelă SIM, va trebui să prezinți pașaportul.
  • Nu te îngrijora dacă trebuie să oferi numărul de telefon când te conectezi la o rețea Wi-Fi într-o cafenea, la un restaurant sau un centru comercial. Este o procedură standard în Rusia. Trebuie identificată identitatea, pentru că navigarea incognito pe Internet nu este permisă.
  • Descarcă aplicații de traducere, de preferință cu opțiuni de vorbire, și aplicații pentru metrou (Yandex Metro) și orașe. Maps.me este o opțiune bună pentru hărțile orașelor care pot fi folosite și offline.
  • Dacă intenționezi să folosești metroul frecvent, cel mai convenabil este să cumperi o cartelă „TROIKA” și să o reîncarci la aparatele disponibile. Acest card de călătorii poate fi de asemenea folosit pentru autobuze, troleibuze și tramvaie.
  • Totuși, evită călătoriile cu metroul din Moscova și St. Petersburg la ore de vârf. Când folosești scările rulante, stai pe partea dreaptă pentru a face loc călătorilor care vor să urce rapid prin stânga.
  • La metroul din Moscova te poți conecta gratuit la Wi-Fi. Trebuie doar să te înregistrezi o singură dată introducând un cod pe care îl vei primi prin SMS.
  •  Dacă închiriezi o mașină, nu uita că Rusia are toleranță zero în ceea ce privește consumul de alcool înainte sau în timpul condusului.

La plecarea din Rusia, reține că la aeroport vei trece prin două filtre de control, o dată la prima intrare în terminal și apoi după birourile de check-in, așa cum se întâmplă în cazul tuturor aeroporturilor.

Probleme cu zborul? Care sunt drepturile tale ca pasager

În cazul în care zborul tău din Rusia este anulat sau are o întârziere mai mare de trei ore sau în cazul refuzului la îmbarcare, poți aplica pentru compensații de până la 600 euro. Despăgubirea poate fi solicitată accesând site-ul AirHelp. Compania a lansat la începutul acestui an unui instrument care scanează email-urile cu rezervările de zboruri ale utilizatorilor Gmail, Microsoft Outlook și Hotmail și care îi anunță dacă zborul lor este eligibil pentru despăgubire.

Instrumentul se regăsește și în aplicația AirHelp, în care pasagerii trebuie doar să scaneze cartea de îmbarcare. Ulterior, aceștia au opțiunea de a permite AirHelp să solicite compensarea de la compania aeriană. Aplicația AirHelp este disponibilă gratuit în Google Play și Apple App Store.

AirHelp este liderul mondial în obținerea compensatiilor  pentru pasageri, ca urmare a întârzierii, anulării sau supraîncărcării zborului. Din 2013, când AirHelp a fost fondată, compania a ajutat peste cinci milioane de pasageri să primească despăgubiri în valoare de 300 de milioane de euro. AirHelp are reprezentanțe în Europa, Asia și America de Nord, care deservesc 30 de țari, oferind asistență în 16 limbi. Compania are peste 500 de angajați la nivel mondial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele