Călătorește singur și descoperă avantajele acestei experiențe

0
2024

Alegem să călătorim pentru a vizita cele mai importante obiective turistice și pentru a descoperi noi culturi. Călătorind vei avea parte de emoții și trăiri unice care nu pot fi reproduse niciodată prin fotografii.

Cele mai multe dintre persoanele pe care le cunosc adoră să călătorească, dar la întrebarea ”ai pleca singur într-o vacanță?” părerile sunt împărțite. Călătoriile în care pleci singur nu sunt o opțiune foarte atrăgătoare, dar dacă ești o persoană independentă și curajoasă o astfel de experiență ar putea fi una de neuitat.

Sunt persoane care nu ar pleca singure într-o călătorie, deoarece simt nevoia să împărtășească experiențele și trăirile unei vacanțe cu altcineva.

Deși călătoriile în familie, în doi sau în grup au avantajele lor, nici vacanțele pe care le petreci singur nu sunt lipsite de beneficii. Bucură-te de faptul că vei cunoaște oameni noi. Neavând cu cine să vorbești, vei fi nevoit să interacționezi cu localnicii sau cu alți călători singuri descoperind astfel culturi noi. O simplă călătorie în care te plimbi singur te ajută să-ți faci prieteni noi. Prezența partenerului de viață sau a prietenilor te poate împiedica, involuntar, să profiti de acest avantaj. Este destul de greu să cunoști oameni noi și să socializezi cu aceștia în momentul în care faci parte dintr-un grup.

Avantajele călătoriilor solo

În momentul în care călătorești cu o a doua persoană sau un grup este absolut necesar să te adaptezi programului și necesităților lor. De aceea, nu de puține ori, apar discuții referitoare la program, la orele de trezire și la locurile pe care dorești să le vizitezi. Părerile și dorințele vor fi întotdeauna împărțite.

Așadar, atunci când ești singur îți poți face programul exact așa cum îți dorești, fără să depinzi de alte persoane și fără să ții cont de alte păreri. Te vei trezi dimineața și îți vei face singur planurile, fără restricții. Această experiență te va face să treci prin tot felul de emoții: de la singuratate și teamă, la bucurie și fericire. Te ajută insa să te cunoști mai bine și să te descoperi.

Alicia P. George spunea ca “a te pierde de unul singur este cea mai bună cale pentru a te regăsi. Aşa că, lasă-te pierdut”.

Sfaturi de călătorie

Oricât de entuziasmați sunteți de această călătorie, nu uitați de cele mai importante sfaturi:

  1. Rezervarea biletelor din timp. Cel mai indicat este să vă rezervați biletele și camera de hotel din timp. Optați pentru un hotel/hostel cât mai aproape de centrul orașului, pentru a avea acces ușor către cele mai importante puncte turistice
  2. Asigurarea de călătorie reprezintă cel mai important detaliu. Este indicat să ai una înainte de a te aventura într-o țară străină, singur.  Păstrează-o mereu cu tine.
  3. Ţine copiile actelor la tine! Fotocopiază toate documentele personale și de călătorie, apoi păstrează-le într-un loc separat de originale. Este foarte important să aveţi în telefonul mobil, pe tabletă sau în laptop nişte copii după buletin şi paşaport.
  4. Notaţi numerele de telefon ale serviciilor de urgenţă din zona respectivă şi nu uitaţi să vă notaţi şi datele de contact ale ambasadei sau consulatului.
  5. Notează adresa hotelului unde stai, în cazul în care te rătăcești.
  6. Este indicat sa achizitionezi un ghid turistic pentru a avea mereu la dispozitie informatii complete despre obiectivele turistice, dar si despre locurile ce trebuie evitate.
  7. Descarcă aplicații speciale pentru călătorii și starea vremii.
  8. Informează un prieten sau un membru al familiei despre locul în care urmează să călătorești, hotelul la care te cazezi și alte informații esențiale pe care cei apropriați ar trebui să le știe despre această călătorie.
  9. Încarcă-ți cartela telefonului sau ai grijă să-ți achiți factura înainte de a pleca din țară. Mai mult, activează roamingul pentru a te asigura că poți folosi mobilul oriunde.

Călătoria este una dintre cele mai benefice experiențe de viață, care te ajută să te dezvolți ca persoană și care te învață să te descurci pe cont propriu, oferindu-ți amintiri minunate.

Sursa foto: Shutterstock

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele