Viena, orașul cu cea mai bună calitate a vieții. Cum stă Bucureștiul?

0
1527

Pentru a noua oara consecutiv, Viena este orasul cu cea mai buna calitate a vietii. Dacă vrei să trăiești mai bine, ia în considerare să pleci locurile prezentate mai jos. Dacă nu vrei să te muți acolo, merită măcar să vizitezi aceste destinații.

Pentru a determina orașele cu cea mai bună calitate a vieții, compania de consultanță Mercer a analizat condițiile de trai din 450 de orașe din întreaga lume, pe baza a 39 de factori. Printre aceștia se numără stabilitatea politică, nivelul criminalității, mediul economic și socio-cultural, sistemul de sănătate, standardele de educație și școlarizare, transportul public, posibilitățile de petrecere a timpului liber și calitatea mediului înconjurător.

TOP orașe cu cea mai bună calitate a vieții

Locul 10: Basel, Elveția și Sydney, Australia

Locul 9: Copenhaga, Danemarca

Locul 8: Geneva, Elveția

Locul 7: Frankfurt, Germania

Locul 6: Dusseldorf, Germania

Locul 5: Vancouver, Canada

Locul 3: Munchen, Germania și Auckland, Noua Zeelandă

Locul 2: Zurich, Elveția

Locul 1: Viena, Austria

În topul orașelor cu cea mai bună calitate a vieții, Bucureștiul se află pe locul 107, clasându-se în fața Sofiei (116), Istanbulului (134), Belgrad (139), Moscovei (167) și a Kievului (173). Capitala vecină, Budapesta, se află mult mai în față, pe locul 76. Chiar și așa, putem spune că, din regiune, Bucureștiul stă mult mai bine decât alte capitale la capitolul calitatea vieții.

Tu unde ai vrea să te muți sau măcar să călătorești?

Citeste si: Calatoreste singur si descopera avantajele acestei experiente

Sursa foto: La MiaFotografia/Shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele