Parisul are un nou serviciu de taxi, numai pentru femei

0
1130

Desi femeile reprezinta cam 60 % din numarul pasagerilor din taximetre in intreaga lume, acest procent nu reprezinta si numarul soferilor femei ale acestora.

Conform unor studii, 86 % din soferii Uber sun barbati, iar in Marea Britanie, 98 % dintre soferii de taxi sunt barbati. Intr-un efort de a egala cumva situatia, in Paris, s-a infiintat o companie de taxi care are soferi numai femei, doar pentru pasageri femei.

Women Drive promite femilor din Paris, un transport lipsit de griji si fara intrebari „delicate”din partea soferilor.

Fondatoarea companiei, Sarra Boubchir, a declarat jurnalistilor de la Le Figaro ca principala preocupare a companiei este „sa demonstreze ca taximetria nu este o ocupanie exclusiv pentru barbati si ca femeile au dreptul sa fie transportate in liniste.”

In taximetrele conduse de soferite, pasagerii vor gasi pe locurile din spate, sticle cu apa, mini truse de machiaj, si tablete conectate la internet.

Compania ofera si servicii care se adreseaza exclusiv tiristilor, toti soferii vorbind mai multe limbi straine. Acestia pot servi drept consierge sau personal shopper pentru cei care viziteaza Parisul. Masinile se pot inchiria online, cu ora sau pentru ziua intreaga.

Servicii similare, „women-only”, sunt disponibile si in Australia, Londara sau New York, Women Drive fiind primul derviciu de acest fel din Franta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele