Atlantis – Paradisul de pe Palmier

Dubai, o vacanta de vis

0
5036

Construit in jurul legendei orasului utopic scufundat, Atlantis, reprezentat alegoric în cultura elenă, hotelul Atlantis The Palm demontează turistului modern conceptul clasic de 5 stele all inclusive.

Hotel Atlantis The Palm, Dubai

Poate că, personal, nu am clasificat niciodată hotelurile de acest gen. În sensul că pentru mine statul la soare, servitul oricând și oricum de la bar, trei mese de tipul bufet sau à la carte, plus gustări între ele era definiția completă a resortului de 5 stele și a unei vacanțe de… leneveală totală. Ah, să nu uit nici de orele petrecute la SPA de la finalul zilei. Însă Atlantis este cu totul altceva. E definiția perfectă a opulenței și grandomaniei ce definește dezvoltatorii din Emirate. Dacă ești norocos, poți prinde o ofertă cu mic dejun inclus, care altfel, ar costa 155 AED de persoană (adica tot cam 155 lei, pentru că 1 dirham emirati = 1,03 lei). Însă pentru o cameră dublă, fără nicio masă inclusă, poți plăti în jur de 2.000 de euro pentru șase nopți. Există și pachete cu demipensiune, însă trebuie ținut cont că cina nu va fi niciodată de tipul bufet, deoarece hotelul excelează la capitolul fine dining, având 23 de restaurante, multe dintre ele signature, cu meniuri preparate de chefi renumiți.

Camera Delux Queen, Hotel Atlanis The Palm, Dubai

După câteva zile petrecute în acest resort, pot spune că ar fi cazul să te rupi de lume și să îl treci pe Bucket List dacă intenționezi să călătorești în această zonă a lumii.

Salt peste timp

În urmă cu aproximativ cinci ani, am avut parte de o zi întreagă la Aquaventure, parcul acvatic de divertisment aflat în incinta hotelului. În drumul spre parc, am descoperit uriașul acvariu situat la parterul hotelului, în fața căruia zeci de turiști stăteau nemișcați, cu aparatele foto parcă înghețate la geamurile animate de rechini. Peste 65.000 de specii marine aduse din toate colțurile lumii dădeau viață celei mai mari expoziții marine din Orientul Mijlociu, trăind în habitatul numit Ambassador Lagoon.  A fost primul loc în care m-am oprit și acum, în așteptarea check-in-ului de la ora 15:00.

Ambassador Lagoon, Dubai

În imediata apropiere se află culoarul subteran ce poartă denumirea de Lost Chambers, care, conform numelui pe care îl poartă, simbolizează niște camere pierdute sub apă, cu acvarii uriașe pline de felurite specii subacvatice, de la meduze la pești viu colorați și rechini. Dacă ești cazat în Atlantis, accesul în această zonă este gratuit, iar ori de câte ori vrei să te relaxezi, poți sta aici în locurile special amenajate pentru a contempla fascinantul micro-univers creat aici.

De altfel, elementele marine se regăsesc în întregul decor al resortului, de la covoare până la draperii și perne.

Divertisment la pătrat

Hotelul este o destinație în sine, aflat la capătul celebrului lanț de peninsule amenajat artificial, ce poartă denumirea de The Palm. Este ca un mini-oraș în care poți să îți petreci sejurul fără a părăsi „insula”. Însă dacă vrei să o faci, poți lua trenul rapid ce te va lăsa în Dubai Marina, care costă 30 AED pe sens, sau poți beneficia de transport gratuit din partea hotelului până la Mall of Emirates. De aici poți lua autobuzul sau un taxi pentru a descoperi minunile florale din Miracle Garden, o grădină cu decoruri contruite din flori adevărate, ce rezistă chiar și la inumana caniculă dubaeză de peste vară. Intrarea costă 45 AED și poți petrece aici cât timp dorești, căci în incintă vei descoperi atât locuri de relaxare, cât și restaurante sau cafenele. Tot de la Mall of Emirates poți ajunge la Global City, un orășel unde au loc show-uri live și concerte, unde găsești  restaurante, dar și un parc de distracții.

Miracle Garden, Dubai

Însă dacă vrei să îți petreci întregul sejur în „Paradisul de sub ape”, Atlantis are o varietate de activități de oferit. Aquaventure cu celebrele sale tobogane, de la The Leap of Faith, cel mai rapid și mai abrupt dintre ele, până la plimbarea cu colacul prin tunelul de sticlă ce traversează imensul acvariu Ambassador Lagoon. Accesul în parc este gratuit pentru clienții hotelului, trebuie, însă, să plătește vestiarul dacă dorești să îți lași bunurile. Acesta costă 45 AED.

Aquaventure, Dubai

Poți închiria camere foto subacvatice sau poți încerca experiența unică de a te delecta cu leii de mare într-un bazin special amenajat. Iar dacă îți faci rezervare din timp, poți face scuba diving în acvariu, poți înota cu unul dintre cei 21 de delfini ce trăiesc în „castelul” special amenajat sau poți face underwater trekking, folosind doar o cască pentru a te scufunda și a te bucura de fauna subacvatică. Prețul acestor activități extra pleacă de la 650 AED și poate ajunge la 850 AED, în funcție de complexitatea fiecăreia.

Aquaventure, Dubai

Clienții hotelului se pot bucura, zi de zi, gratuit, de accesul la Royal Pool, cu vedere spre Palmier, de plajele destinate exclusiv turiștilor de aici sau de momente de relaxare la ShuQi SPA (saună & jacuzzi), plătind extra pentru serviciile de masaj. De asemenea, cei pasionați de sală, au acces la ShuQi Fitness Club.

Royal Pool, ShuQi SPA, Atlantis The Palm, Dubai

Părinții se pot delecta în liniște de facilitățile hotelului, în timp ce copiii își pot petrece ziua la Atlantis Kids Club, cu activități captivante în funcție de vârstă.

În plin sezon, resortul este animat, seară de seară, de concerte, mixuri ale DJ-ilor invitați din întreaga lume pe plajă sau la clubul de noapte N’Dulge.

Fine dining vs. all inclusive

Elementul clasic de all inclusive poate fi întâlnit doar dacă servești micul dejun într-unul dintre cele două restaurante de tip bufet: Saffron sau Kaleidoscop. Mâncarea este extrem de variată, de la produse inspirate de bucătăria asiatică, cum ar fi supa miso, până la clasicul bar cu brânzeturi sau produse din bucătăria clasică otomană.

În ceea ce privește prânzul sau cina, e musai să faci rezervare, căci restaurantele luxoase sunt în sistem à la carte. Cele 23 de restaurante fac din Atlantis The Palm o adevărată destinație culinară chiar și pentru turiști care nu sunt cazați aici.

Restaurant Ayamna, Dubai

De la restaurante cu specific libanez precum Ayamna sau asiatic – Yuan’s (unde poți mânca produsul Peking Duck autentic) și până la francize precum Nobu, celebru brand al actorului Robert DeNiro sau restaurantul subacvatic Ossiano’s, călătorul pasionat de experiențe culinare va fi cu siguranță cucerit de varietatea decoperită aici.

Restaurant Ossiano & Restaurant Nobu, Dubai

În sejurul nostru, surpriza a venit din partea bucătarului de la Seafire Steakhouse, care ne-a surprins cu celebrul tomahawk, un cotlet de vită demn de Guiness Book, acompaniat de muzică jazz, live.

Seafire Steakhouse, Dubai

O experiență mai casual, dar la fel de surprinzătoare, poți avea în restaurantul lui Gordon Ramsey, Bread Street Kitchen, unde mixurile gastronomice din întreaga lume te vor surprinde de la prima degustare.

Dacă nu mă crezi pe cuvânt, dar ți-am stârnit măcar puțin curiozitatea, caută o ofertă bună, căci ea există pentru piața din țara noastră și rezervă-ți din timp un zbor către Palmierul plin de surprize.

Guest post: Elena Stoichiță

Sursa foto: Arhiva personală, Atlantis The Palm

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele