Maria Andrei: Într-o destinație, localnicii au un rol extrem de important pentru amintirile cu care rămâi

Curățenia, locația, facilitățile și amabilitatea personalului sunt criteriile după care își alege hotelul într-o călătorie

0
3325

Maria Andrei, specialist în wardrobe design și proprietarul unui site de lifestyle, îmbină perfect pasiunea pentru modă cu cea pentru călătorii. Când nu se află pe platourile de filmare ale unei producții tv, alegând ținutele potrivite pentru prezentatori sau fiind specialistul invitat, călătorește. Maria Andrei își planifică cu grijă vacanțele, dar e tentată și de „neprevăzutul” care pigmentează călătoriile, și mizează întotdeauna pe scopul final, să se întoarcă fericită. Am călătorit împreună în Iordania de curând și am remarcat nu numai ținutele ei stylish de călătorie, ci și zâmbetul și optimistul care o însoțesc la drum. Iar curiozitatea m-a împins să aflu mai mult despre cum și unde călătorește, ce destinații preferă și ce temeri are când este în vacanță.

Filmul pe care speri să-l vezi în avion este: Depinde de cât de lung este zborul :)) Cum pasagerii sunt extrem de diferiți, iar scopul unei călătorii cu avionul nu este întotdeauna acela de a ajunge la o destinație de vacanță, în playlist trebuie să existe filme pentru toate gusturile, situațiile, vârstele… Turkish Airlines reușește să aibă o selecție foarte bună de filme și asta pentru că cineva se preocupă de acest aspect. În rest, cred că mi-ar plăcea să văd și documentare cu țara sau orașul de destinație.

Ultima carte pe care ai luat-o cu tine în vacanță este: Offf… eu iau cărți cu mine dar, sincer, nu prea apuc să le citesc prin vacanțe… :)) Și asta pentru că, aproape întotdeauna, îmi fac de drum pe undeva! Însă, cartea pe care am savurat-o pe plaja unui hotel din Rhodos – care arată atât de bine încât nu prea îmi venea să mai plec pe nicăieri -, superbul Aquagrand of Lindos, a fost „Eat, Pray, Love”… Și asta pentru că mai văzusem Rhodos-ul înainte și eram într-o vacanță de relaxare! :)) Nu, nu mă simt vinovată că nu lecturez în vacanțe, și asta pentru că îmi fac întotdeauna timp să citesc, în special seara.

Ai tendința de a pune în bagaj prea multe… perechi de încălțăminte și prea multe tricouri, evident! :)) Rezist binișor cu niște jeanși boyfriend (deși, eu le zic „husband jeans” pentru că se mai întâmplă să „sar” și în pantalonii omului), un hanorac, o camașă albă și o scurtă din denim, dar fără încălțămintea potrivită momentului zilei… parcă nimic nu are farmec!

Concediul tău ideal este… Atunci când pot să plec în liniște, fără să fiu stresată că am lăsat în urmă lucruri neterminate. Chit că alerg după avion, prefer să îmi las toate lucrurile în ordine, pentru ca întoarcerea la realitate să nu fie chiaaar atââât de dureroasă!

Ce ți-ar strica vacanța? Lăsând la o parte lucrurile mai grave care se pot întâmpla, un virus nesuferit ca cel al Nilului – horror, by the way -, poate să îți dea peste cap zen-ul; pierderea actelor sau a cardurilor… dar și faptul că toaaate muzeele ar putea fi închise din cauza unor greve generale, de exemplu! Aș plânge pe la garduri, ziduri, uși și porți… iar asta chiar că mi-ar strica vacanța! Vis urât, nu alta…

Ce preferi la un hotel? Atunci când îmi aleg un hotel, mă informez destul de bine despre ce oferă el cu adevărat, caut toate informațiile legate de acesta. Fotografiile de pe site-ul de prezentare nu sunt suficiente pentru a mă păcăli cu cine știe ce ofertă. Curățenia este criteriul principal de selecție, locația și, nu în ultimul rând, facilitățile ori amabilitatea personalului. Despre toate astea citesc pe site-urile de specialitate, unde se găsesc suficiente comentarii și impresii lăsate de alți turiști.

Ce apreciezi cel mai mult la partenerul de vacanță? Atunci când călătoresc cu soțul meu, totul este perfect! Și asta pentru că împărtășim aceleași gusturi în materie de călătorii, mâncare, distracție, aventură, confort. Atunci când călătoresc sau călătorim cu altcineva, apreciez punctualitatea… da, chiar și într-o vacanță! Câteodată, totul depinde de cât de organizați suntem, în condițiile în care avem un program stabilit de comun acord cu ceilalți… Dacă nu există așa ceva, atunci fiecare face ce dorește și toată lumea e fericită!

Care este cea mai mare extravaganță pe care ți-o permiti în concediu? Prefer să nu merg în vacanță dacă nu îmi pot permite tocmai acele lucruri pentru care plec într-o vacanță… Iar „extravaganța” ar fi că, deși mă pot trezi la orice oră, prefer să mă trezesc foarte devreme și să nu ratez nicio experiență!

Care este călătoria pe care ți-ar plăcea cel mai mult să o faci? Una în jurul lumii?Am doi amici care au reușit să bifeze toate țările și teritoriile cunoscute (sunt două din cele opt persoane care au reușit acest lucru până acum) și mi se par cele mai bogate persoane – atât sufletește, cât și spiritual.

Care este cea mai mare temere a ta când ești în străinătate? Că voi plânge la întoarcerea în țară… de dor! Glumesc… Ca oricare dintre noi, îmi doresc să am o vacanță fără griji, dureri de orice natură și… să nu ma simt furată în vreun fel sau altul!

Care este obiceiul pe care-l ai în vacanță și îl detești cel mai mult? Să îmi verific periodic e-mailurile! Fac asta primele două-trei zile, până înțeleg ce mi „se întâmplă”. Și prefer să mi „se întâmple” cel putin șapte zile de vacanță, ca să mă pot bucura pe deplin de ea!

Când călătorești, în ce situație ai minți? Nu prea obișnuiesc să fac asta, în general… :)) Iar când am dreptate, mă lupt ca o tăuroaică ce sunt pentru drepturile mele. Nu știu, nu îmi aduc aminte să fi fost nevoită să mint în vreo călătorie și nici nu prea îmi doresc să fiu pusă într-o astfel de ipostază… Uite, cred că și asta mi-ar strica zen-ul… Dar, never say never… Dacă se va întâmpla, promit să povestesc!

Care a fost cea mai frumoasă vacanță a ta? Toate vacanțele au fost frumoase în felul lor, dar recunosc că cele pe care mi le-am organizat din timp au fost cele mai reușite – evitând, astfel, multe „surprize”. O oareșcare doză de neprevăzut este binevenită, dar nu sunt fan-ul experiențelor pe care nu le prea pot controla! Ca și sfat, e bine să pleci – în orice călătorie – fără așteptări prea mari. Astfel, nu vei fi dezamăgit. Unele dintre cele mai frumoase vacanțe au fost: cea din sudul Italiei, într-o zonă pe care îmi doream de mult timp să o explorez mai atent – Matera, Ostuni, Monopoli sau Craco fiind adevarate revelații – și cea din incredibila Cappadocie. Și pentru că momentele plecărilor au fost foarte bine alese, experiențele trăite au fost foarte intense. Sunt convinsă însă de un lucru, și anume că oamenii locului pe care îl vizitezi au și ei un rol extrem de important pentru amintirile cu care rămâi. Totuși, desi am văzut atât de multe lucruri frumoase, unele absolut spectaculoase, mai am pe lista atât de multe de văzut, încât sunt sigură că voi bifa și alte destinații care să mă facă cel puțin la fel de fericită!

Care este lucrul fără de care nu pleci în călătorie? Telefonul mobil cu tot cu încărcător și baterie externă! Deși, am o listăăă…

Care este motto-ul tău atunci când călătorești? Să mă întorc fericită!

Ivisit.ro îți mai recomandă:

5 motive ca să alegi Aqaba, Iordania, pentru vacanța ta

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele