In pofida amenintarilor teroriste, numarul vizitatorilor Parisului a atins cel mai ridicat nivel al ultimilor 10 ani

0
327

Turistii se intorc in capitala Frantei intr-un numar record, in pofida amenintarilor teroriste si a declaratiilor presedintelui american Donald Trump, care spune ca sitatia din Paris este „de necontrolat”.

Cifrele date publicitatii saptamana aceasta de catre Autoriatea Regionala de Turism (CRT), pentru prima jumatate a anului curent, preconizeaza ca numarul de turisti care viziteaza Parisul si zonele sale limitrofe, va atinge maximul ultimilor 10 ani, pana la finalul lui 2017.

Hotelierii din Paris si imprejurimi, au inregistrat 16 milioane de oaspeti in prima jumatate a anului, cel mai mare numar realizat in ultima decada, in crestere cu 14.6 % fata de anul trecut cand capitala Frantei se refacea dupa atentatele sangeroare din Noiembrie 2015.

Cea mai mare crestere se inregistreaza la vizitatorii care provin din Statele Unite, +20%, China,+29.5% si Japonia, +40.5%.

In contrapatida, numarul turistilor britanici care au cumparat sejururi la Paris, au inregistrata o scadere de 1.7 %, scadere care este pusa pe seama anxietatii provocate de Brexit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele