In premiera, Grecia surclaseaza Turcia la vacante de vara

0
1489

Peste 110 mii de români merg vara aceasta, cu charterele, în vacanţă, în Grecia, în timp ce aproximativ 90 de mii merg în Turcia. Cererea pentru Grecia  a crescut anul acesta cu 10%, în timp ce în Turcia vacanţele s-au scumpit cu 3-5%, unul dintre motivele pentru care românii s-au orientat spre alte destinaţii vara aceasta.

Că Grecia va întrece Turciei în vara lui 2014 s-a văzut încă din perioada de early booking.

„Grecia a câştigat în preferintele românilor pentru că are o varietate mult mai mare de hoteluri, de la una la cinci stele, iar preţurile au tot scăzut. Turcia, în schimb, datorită cererii mari din ultimii ani a mărit tarifele cu 3-5%. Totodata, creşterea se bazează şi pe majorarea numărului de chartere, inclusiv cu plecări naţionale. Avem chartere noi din Bucureşti pentru Zakynthos, Santorini, Kos şi Mikonos, din Iaşi spre Rhodos şi din Cluj pentru Creta”, a declarat Alin Burcea, preşedintele agenţiei Paralela 45.

Românii tind să renunţe la all inclusive-ul turcesc în favoarea unei vacanţe mai ieftine, în Grecia

Un turist plăteste, în medie, pentru o săptămână în Grecia, aproximativ 500 de euro, reprezentând cazarea şi transportul cu avionul, în timp ce un pachet în Turcia costă 700 euro.

„Anul acesta am mers personal în căutarea unor noi destinaţii în Grecia. Am vizitat insulele Lesbos, Chios, Samos, apoi în iunie Peloponez, Costa Navarino, Mykonos, Santorini, iar apoi Naxos şi Paros, cele două din urmă fiind în exclusivitate disponibile la Paralela 45. 80% dintre hotelurile ofertate sunt alese şi verificate de mine, avem atât variante premium, cât şi unele cu raport excelent calitate-preţ. În momentul de faţă, pe turismul individual avem 24 de destinaţii, cea mai diversificată ofertă din România”, explică Alin Burcea.

Destinatiile greceşti din portofoliul Paralela 45 includ Evia, Halkidiki, Thassos, Paralia Katerini, Corfu, Chios, Lefkada, Lesbos, Zakynthos, Parga, Kamena Vourla, Kefalonia, Vrachos Beach, Samothraki, Skiathos, Skopelos, Samos, Kanali, Pelion, Volos, Tolo, Riviera Olimpului, Sivota si Loutraki.

Naxos, cea mai mare insulă din Arhipelagul Cycladelor, se remarcă prin plajele lungi, cu nisip foarte fin şi cu ape limpezi, turcoaz. Satele situate în câmpiile fertile sau pe malul mării păstrează numeroase elemente arhitecturale din trecut – fundaţii de piatră, mănăstiri, turnuri de apărare.

Paros este o insulă linistită, din zona centrală a Mării Egee, principala sa caracteristică fiind marmura albă.

Un sejur de şapte nopţi în Naxos costă de la 466 de euro/persoană, plus taxe de aeroport, în timp ce pentru Paros se plăteşte de la 483 de euro/persoană, plus taxe de aeroport.

Săptămâna trecută şi agenţia Prestige Tour, membră a grupului de turism Happy Tour a anunţat că destinaţia Grecia, cu zona continentală, dar şi insulele, înregistrează anul acesta o creştere de aproximativ 10% a numărului de rezervări efectuate de români, valoarea medie a unui sejur de o săptămână fiind de 450 euro.

Ivisit.ro vă mai recomandă:

Trafic de peste 3,7 milioane de pasageri, in prima jumatate de an, pe aeroporturile din Bucuresti

Sejururile la Marea Neagra si cele all inclusive in Turcia, la un buget mediu de 2.000 de lei de persoana, preferatele romanilor care merg vara in vacanta

CFR suplimenteaza numarul vagoanelor pentru Trenurile Soarelui

DIMMMAT: Romania este o destinatie sigura

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele