Destinații romantice în Europa: unde să mergi în vacanță în luna îndrăgostiților

0
1258

Februarie, luna dragostei, merită sărbătorită în unele dintre cele mai speciale destinații din Europa. Iată unde să îți surprinzi partenerul sau partenera.

Santorini

Insula grecească este cunoscută pentru cel mai frumos apus din lume, de altfel un obiectiv turistic în sine în Santorini. Pentru a admira acest peisaj idilic trebuie să mergeți în satul Oia, așezat pe marginea stâncilor ridicate din apele albastre ale Mediteranei.

Cinque Terre

Cele cinci sate italiene Monterosso, Riomaggiore, Manarola, Corniglia și Vernazza formează Parcul Național Cinque Terre, parte din Patrimoniul UNESCO. Cinque Terre este un tărâm de poveste, cu case colorate care parcă atârnă de stânci, și o destinație în sine pentru îndrăgostiți. Aici se află Via dell’Amore, o strada pietonală celebră în întreaga lume, care leaga Riomaggiore de Manarola și unde persoanele care se iubesc lasă lacăte cu inițialele lor.

Veneția

Romantică prin definiție, Veneția este destinația ideală de văzut în februarie, când are loc celebrul carnaval. Aici merită să vezi insulele Murano și Burano, pe lângă obiectivele din oraș – Puntea Suspinelor, Piața San Marco și Bazilica Sf. Marcu, Palatul Dogilor, Canal Grande.

Bruges

Bruges, considerat cel mai frumos oraș din Belgia, este o destinație cu mult farmec, perfect pentru îndrăgostiți. Supranumit Veneția Nordului, în Bruges nu ai cum să ratezi o plimbare romantică cu barca pe canalele sale.

Atracții turistice: Grote Markt (Piața Centrală), turnul medieval Belfry, Groeningemuseum, Catedrala St. Salvator, magazinele de ciocolată

Roma

Roma este ca un muzeu în aer liber, așa că pregătește-te să nu te mai oprești din fotografiat. De asemenea, pregătește-te pentru o plimbare lungă pentru că obiectivele principale se află aproapiate.

De văzut: Fontana di Trevi, Colosseum, Bazilica Sf. Petru, Capela Sixtină, Panteonul, Muzeele Vaticanului

Sursa foto: Littleaom/Shutterstock.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele