TOP Cele mai interesante țări pentru experiențe turistice

0
7686
Laguna Albastră, Islanda

TripAdvisor a făcut un top al celor mai interesante țări pentru experiențe memorabile. Așa că dacă vrei să ai o vacanță de neuitat, ia în calcul să mergi în următoarele destinații.

Locul 5: Maroc

În Maroc mergi dacă vrei să descoperi o altă lume, o altă cultură cu o viață de stradă mult mai efervescentă decât îți poți imagina, de unde să te alegi cu experiențe memorabile greu de descris în cuvinte. Cele mai importante locuri de vizitat sunt Marrakech, Fez, Casablanca, Chefchaouen (Orașul Albastru), Ouarzazate (unde s-a filmat o parte din Game of Thrones), Essaouira, Agadir și Meknes, iar pentru amintiri deosebite este obligatoriu să petreci o noapte în deșert, alături de berberi.

Înainte să pleci în Maroc, citește recomadările iVisit: Călătorești în Maroc? Ce trebuie să știi ca să faci față destinației

Locul 4: Portugalia

Portugalia este o destinație completă. Indiferent ce tip de vacanță vrei să ai, în mica țară de la Oceanul Atlantic găsești tot ce îți dorești: de la orașe colorate pe care să le descoperi într-un city break ca Lisabona sau Porto, la plaje de revistă din Algarve și insule decupate din paradis, ca Azore. Toate acestea se completează cu savoarea unui vin de Porto și relaxarea oferită de muzica fado.

Locul 3: Mexic

Mexic este o destinație exotică care surprinde turiștii cu o cultură vastă. Cancun, Akumal, Las Gatas, Cancun, Puerto Vallarta, Xpu Ha și Isla Holbox sunt cele mai încântătoare plaje din Mexic. Nu au nevoie de nicio descrie, pur și simplu arată așa cum vă imaginați paradisul.

Totodată, în Mexic poți descoperi civilizația mayașă vizitând siturile arheologice Chichen Itza, Uxmal, Palenque sau cultura locală, făcând un tur de tequila pentru a vedea cum este produsă una dintre cele mai cunoscute băuturi din lume.

Locul 2: Grecia

Grecia parcă există ca să te reîntorci la ea. Are atât de multe insule încât poți să revii an de an fără să te saturi de țara zeilor. Cu plaje divine și o atmosferă absolut molipsitoare, Grecia îți rămâne întipărită în minte și suflet.

Dacă vrei să descoperi noi destinații grecești, îți recomandăm Samos și Lesbos, două insule extrem de pitorești, unde liniștea, relaxarea și peisajul sunt obiectivele turistice principale.

Locul 1: Islanda

Islanda este categoric o destinație cu experiențe aparte. Țara focului și a gheții îți oferă un mozaic de experiențe și atracții turistice. Aici te bucuri de baie în piscine naturale în aer liber înconjurați de zăpadă, urmărești spectacolul unui gheizer, admiri balenele, te bucuri de aurora boreală și imortalizezi momentul la Laguna Albastră și Cascada Gullfoss.

Tu unde ai vrea să ai experiențe de neuitat?

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele