Ana Novic și Robert Diaconeasa: Cea mai frumoasă vacanță a fost în Zanzibar, unde am trăit simplu, înconjurați de energii intense

0
6895
Ana Novic și Robert Diaconeasa, alături de fetița lor, Ingrid, în Zanzibar

Ana Novic și Robert Diaconeasa sunt un cuplu de călători cunoscuți atât pentru profesiile de designer vestimentar, respectiv jurnalist și proiectele pe care le fac, cât și pentru călătoriile lor. În plus, Robert, căruia toți îi spun DaddyCool datorită blogului său, scrie despre experiențele sale ca tătic. De altfel, ei străbat lumea alături de fetița lor în vârstă de trei ani și descoperă împreună destinații exotice și culturi cât mai incitante despre care ne-au povestit într-un interviu savuros.

Filmul pe care speri să-l vezi în avion este:

Ana Novic: Eu nu prea sunt cinefilă, așadar nu am un răspuns la această întrebare. Să fie ce ne oferă playlist-ul companiei cu care zburăm.

Robert Diaconeasa: Haha! Atâta vreme cât trece timpul, nu prea contează ce filme văd. Am, însă, o minimă cerință: să fie o comedie sau o animație. Iubesc animațiile.

Ultima carte pe care ai luat-o cu tine în vacanță este:

Ana Novic: „Educația Montessori Acasă”, de Gilles Diederichs. Mă documentez despre activități pentru dezvoltarea autonomiei și creativității copiilor. Pentru Ingrid, bineînțeles.

Robert Diaconeasa: „Ești ceea ce gândești”, de Dr. Wayne W. Dyer. E o carte motivațională foarte frumoasă, pe care o citesc în acest moment.

Ai tendința de a pune în bagaj prea multe

Ana Novic: Haine. Fiind artistă, mă gândesc mereu la peisaje și locuri în care aș putea fotografia ținute pe care eu le creez. Așadar, poate că uneori am pus mai multe haine în bagaje decât era cazul.

Robert Diaconeasa: … bagaje. Multă vreme am împachetat mai multe lucruri decât aveam nevoie, de fapt. Dar, în ultima vreme, am învățat să împachetez smart, așa că e mult mai bine acum.

Concediul tău ideal este

Ana Novic: Pe o plajă pustie, în picioarele goale, cu multă natură și foarte puțină lume în jur.

Robert Diaconeasa: Într-o țară exotică, unde nu e nici foarte multă lume, pe o plajă maaaare și pustie, dacă se poate, alături de fetele mele, Ana și Ingrid. Și măcar două săptămâni să stăm în vacanță. Am experimentat cea mai interesantă vacanță de acest gen la începutul anului, în Zanzibar, unde am petrecut aproape o lună și unde toate au fost exact așa cum le-am descris mai sus.

Ce ți-ar strica vacanța?

Ana Novic: Nu obișnuiesc să îmi fac scenarii de acest gen. Îmi place să mă bucur de tot ce ni se întâmplă. Iar dacă va fi cazul de lucruri mai puțin plăcute, ne vom adapta din mers. Dar nu va fi cazul.

Robert Diaconeasa: Nimic. M-aș bucura de ea, indiferent de ce s-ar întâmpla. M-aș adapta condițiilor. Când avea Ingrid 3 luni, de exemplu, am zburat cu ea în Grecia. Fix în prima noapte de vacanță a făcut febră mare. Prima ei febră, la o vârstă așa de fragedă. Se întâmplase din cauza aerului condiționat din avion și din autocarul de transfer. Ne-am speriat amândoi, dar ne-am păstrat calmul și am încercat să rezolvăm situația. Totul s-a terminat cu bine, iar de a doua zi totul a fost perfect și am avut o vacanță minunată.

Ce preferi la un hotel?

Ana Novic: Prefer să fie curat și să avem o baie cu toaletă. Și un view frumos! În rest, nu sunt pretențioasă. Pot să stau și în condiții mai wild, dar mă „adaptez” fără probleme și la un hotel de 5 stele.

Robert Diaconeasa: Sincer, nu am prea mari pretenții, atâta vreme cât e curat și am o baie în cameră. Îmi plac și hotelurile în care ai parte de facilități excelente pentru fiecare membru al familiei (de exemplu Gural Premier din Kemer, care m-a impresionat foarte tare prin calitatea tuturor serviciilor), dar prefer și locurile care sunt mai „wild”, în tonul cu locul pe care îl vizitezi, cum a fost Kae Funk Hotel din Zanzibar. Acolo, fiecare cameră este, de fapt, un bungalou separat, fără geamuri, cu priveliște direct la Oceanul Indian, la care ajungi mergând doar 2 minute pe jos. Minunat!

Ce apreciezi cel mai mult la partenerul de vacanță?

Ana Novic: Partenerii mei de vacanță sunt Robert (DaddyCool), soțul meu, și fiica noastră, Ingrid. Sunt partenerii ideali de vacanță fiindcă suntem pe aceeași lungime de undă. Preferăm vacanțele în locuri unde e multă natură, vizităm, ne plimbăm mult. Iar Ingrid este copilul ideal de luat în vacanțe. Este mereu însetată să vadă locuri și lucruri noi.

Robert Diaconeasa: Partenerele mele de vacanță sunt fetele mele. Soția mea, Ana Novic, și fiica noastră, Ingrid. Le apreziez foarte tare pentru că sunt aventuriere. Nouă ne place super mult să călătorim unde e multă natură. Iar fiica noastră ține pasul cu brio. Chiar e o „călătoreasă” desăvârșită. E fiica oceanului, fiindcă mereu ne spune că vrea înapoi la ocean. Iar tot timpul petrecut în Zanzibar a fost ca și cum era la ea acasă. A fost o excursie incredibil de benefică pentru ea.

Care este cea mai mare extravaganță pe care ți-o permiți în concediu?

Ana Novic: Hmmm, nici nu știu ce să răspund. Odată ce ajung în vacanță, mă detașez complet de problemele cotidiene. În fond, din acest motiv mergem în vacanțe. Poate mi-ar plăcea să mă odihnesc mai mult. Când ești plecat cu un copil mic, ritmul e unul mai alert, iar uneori simt nevoia de câteva zile în care să nu fac absolut nimic. Dar o să am timp și pentru asta, iar experiențele fiicei noastre sunt cele mai importante.

Robert Diaconeasa: Să mă relaxez sută la sută. Niciodată nu îmi iese, tocmai de aceea consider odihna totală o extravaganță.

Care este călătoria pe care ti-ar plăcea cel mai mult să o faci?

Ana Novic: Mi-ar plăcea să ajung în Vietnam și probabil că acest lucru se va întâmpla în viitorul apropiat. Mi se pare un loc în care m-aș simți foarte bine.

Robert Diaconeasa: Uite, în acest moment îmi doresc foarte tare să ajung la New York. Plănuiam să ajung acolo în mai, când am împlinit 30 de ani, dar viața a avut alte planuri, iar eu am învățat să mă adaptez. Dar o să ajung acolo și abia aștept să fac poze și filmări cum numai familia Călătoreasa știe să facă. Problema e că Anei nu îi face prea tare cu ochiul NY, așa că vom petrece, probabil, vreo lună vizitând NY, L.A, apoi am trece în America de Sud ca să vizităm Argentina și să o fac pe Ana un tango. Mai vreau și în Costa Rica. Mă rog, plănuiesc să văd toată lumea până când voi fi un tinerel de 90 de ani.

Care este cea mai mare temere a ta când ești în străinătate?

Ana Novic: Când plec undeva, merg cu cele mai bune intenții, așa că nu îmi fac scenarii de acest gen. Nu mi-e teamă de nimic.

Robert Diaconeasa: Hmmm… faptul că nu voi ajunge să vizitez tot ce aș vrea. Și faptul că va trebui să revin acasă.

Care este obiceiul pe care îl ai în vacanță și îl detești cel mai mult?

Ana Novic: Îmi pare rău, dar nu am niciun obicei care să nu îmi placă, atunci când e vorba de vacanțe.

Robert Diaconeasa: Oare are cineva un obicei de vacanță pe care îl detestă? Eu sigur nu am.

Când călătorești, în ce situație ai minți?

Ana Novic:  Nu îmi place să mint și aș face asta doar într-o situație în care mi-ar fi de mare ajutor. Cel mai des ni se întâmplă să spunem că suntem de altă naționalitate pentru că și ceilalți cred asta despre noi. Și mergem înainte, le facem jocul și ne transformăm în suedezi, francezi, ruși.

Robert Diaconeasa: Țin minte că am mințit în Barcelona, cu privire la naționalitatea pe care o am. Avusesem cu câteva ore înainte o reacție foarte ciudată de la niște turiști atunci când le-am spus că sunt român, așadar următoarea dată când am fost întrebat, am spus că sunt italian. Mai spunem că suntem din Suedia, iar cel mai des oamenii cred că suntem din Rusia. Căci blonzi, ochi albaștri etc. Îmi place mai mult să fiu suedez.

Ana Novic și Robert Diaconeasa în Zanzibar

Care a fost cea mai frumoasă vacanță a ta? 

Ana Novic: Una dintre cele mai frumoase vacanțe a fost pe Riviera Franceză, care a fost o mare surpriză pentru noi, însă probabil cea mai frumoasă a fost vacanța din Zanzibar. Pentru că am trăit simplu, aproape de natură, înconjurați de energii intense și m-am întors acasă cu o mulțime de revelații.

Robert Diaconeasa: Cum spuneam mai sus, cred că cea din Zanzibar. Pentru că am stat cel mai mult de până acum, pentru că a fost prima dată când am luat cunoștință cu lumea africană, pentru că am cunoscut o cultură cu totul diferită. Pentru că locul are o energie incredibilă, pentru că am cunoscut niște oameni cheie din viața noastră, care ne-au schimbat percepții importante asupra vieții, chiar dacă poate nu ne vom mai vedea niciodată, pentru că Ingrid s-a simțit acolo pur și simplu ca acasă, desi era un element super exotic pentru ei. Și pentru că am stat într-un loc în care nu era foarte multă lume, deși era full season. Cred că aș putea povesti despre vacanța aceasta ore în șir.

Care este lucrul fără de care nu pleci în călătorie?

Ana Novic: Telefonul. Sunt pasionată de fotografie, așa că nu ratez niciun moment important. Și cum telefoanele sunt foarte performante în ziua de azi, nu mai am nevoie de aparat.

Robert Diaconeasa: Telefonul. E vital ca să putem surprinde momentele magice pe care le trăim.

Care este motto-ul tău atunci când călătorești?

Ana Novic: Trăiește clipa în picioarele goale. Bucură-te de natură și respect-o pentru toate minunățiile pe care are să ni le ofere.

Robert Diaconeasa: Trăiește clipa și colectează amintiri. Cred că amintirile sunt cea mai de preț moștenire de care putem avea parte vreodată. Și vreau să-i creez fiicei mele cele mai frumoase amintiri cu putință, încă din copilărie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele