Cele mai frumoase călătorii cu trenul

0
4242

Te-ai gândit vreodată că o călătorie cu trenul poate fi la fel de spectaculoasă ca una cu avionul sau mașină? Că destinațiile în care ajungi și experiența în sine te ajută să vezi o altă latură a turismului?

Și dacă nu ai încercat acest exercițiu de imaginație, ți-am pregătit o listă de trasee cu trenul. Cele mai frumoase.

Transsiberianul – Cea mai lungă linie de cale ferată din lume, făcând legătura între Moscova, Rusia, și Vladivostock sau Beijing, China, traversând opt fuse orare. Fără opriri, călătoria durează o săptămână, iar un bilet costă între 436 și 727 de dolari. Se recomandă călătoria în perioada mai-septembrie, dar și în decembrie.

Transiberian

Venice Simplon-Orient Express e un tren privat de lux, care de la Londra, via Veneția, până la Istanbul, recent fiind extins și către alte destinații. Tarifele biletelor variază între 1.800 și 6.500 de euro, în funcție de destinație. Pasagerii călătoresc în garniturile originale, datând din anii 1920 și 1930 și pot degusta cele mai fine preparate ale bucătăriei franceze. Se recomandă călătoria în perioada martie-noiembrie.

Venice Simplon-Orient Express

Citește și: Cât te costă să trăiești o lună în Europa

Belmond Royal Scotsman le oferă pasagerilor săi o călătorie luxoasă prin Scoția, cu opriri la castele, terenuri de golf și distilerii de whiskey. Cel mai ieftin bilet costă 980 de euro, dar majoritatea tarifelor sunt între 3.600 și 9.500 de euro. Pasagerii își petrec nopțile în cabine duble, timp în care trenul este garat. iar toate mesele se servesc la bord. Se recomandă călătoria în perioada aprilie-octombrie.

Belmond Royal Scotsman

Danube Express este o linie privată, de lux, care operează pe ruta Praga, Cracovia, Budapesta și Istanbul, iar inițial a aparținut premierului maghiar, Janos Kadar. Vagoanele au fost restaurate conform originalului, cu placaj din lemn lucios și paturi confortabile, iar însoțitorii de bord îi servesc pe pasageri cu cafea sau ceai dimineața și seara cu vin.

Danube Express

Flam Railway le oferă călătorilor o experiență inedită prin Norvegia, traseul, situat la 900 de metri deasupra fiordurilor, trecând pe lângă numeroase cascade și văi.

Flam Railway

În afara Europei, turiștii pot încerca o călătorie cu Andean Explorer (Peru – se recomandă călătoria în perioada iunie-septembrie), Devil’s Nose (Ecuador – perioada de călătorie ideală este iunie-septembrie), Eastern și Oriental Express (Thailanda și Singapore – trenul traversează și Malaiezia – perioada ideală de călătorie este martie-decembrie), Tokaido Shinkansen Nullet (Japonia – perioadele ideale de călătorie sunt martie-iunie, octombrie-noiembrie), Rovos Rail (Africa de Sud – călătorii în perioada octombrie-mai), Copper Canyon (Mexic – perioadă de călătorie decembrie-mai) și Maharajas Express (India – perioada octombrie-martie).

Citește și: Destinații devenite celebre datorită celor mai vândute cărți

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele