Țara care începe să piardă turiști, așa cum și-a dorit

0
10871

Eforturile Spaniei de a alunga turiști au început să aibă rezultate. Numărul turiștilor străini a fost în scădere în această vară comparativ cu sezonul estival din 2017, când a atins un nivel record, scrie El Pais.

Barcelona, Mallorca și Ibiza au încercat din răsputeri să alunge turiștii și să combată fenomentul supraturismului în ultima vreme. Drept dovadă, numărul sosirilor internaționale a fost de 9,8 milioane, în scădere cu 4,9% față de iulie 2017.

Totodată, numărul turiștilor din Marea Britanie, de unde veneau cei mai mulți vizitatori în Spania, a scăzut cu 5,6%, numărul celor din Franța, cu 11,4%, iar al celor din Germania, cu 6,2%.

În același timp, specialiștii din turism susțin că scăderea a fost influențată și de faptul că destinații ca Turcia și Tunisia și-au revenit în acest an după o serie de atacuri teroriste. De altfel, căderea lirei turcești a făcut ca Turcia să fie mult mai atractivă pentru turiștii străini.

Dar Spania nu se lasă mai prejos și susține, potrivit ministrului de Turism, că dorește turism de calitate în aglomerație. Spania a fost vizitată în ultimele 7 luni de 47,1 milioane de turiști străini, în creștere cu 0,3%.

Citește și: Cinci destinații ideale pentru plajă în această toamnă

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele