Adrenalină în Antalya

0
5397

La întrebarea “unde mergem în concediu?”, Antalya este cel mai bun răspuns. Este destinația în care găsești cele mai bune servicii all-inclusive și atracții turistice de văzut cel puțin o dată în viață.

Capitala turismului internațional turcesc, așa cum este considerată Antalya, este situată între Munţii Taurus și Marea Mediterană, în regiunea mediteraneană de sud a Turciei. Antalya este al cincilea oraș cu cea mai mare densitate din Turcia și cel mai mare oraș turcesc de pe coasta Mediteranei, fiind și cea mai mare stațiune maritimă internațională din Turcia, situată pe Riviera turcească.

 Dar să o luăm cu începutul…

Cum poți ajunge în Antalya?

Drumul până în Antalya este foarte scurt. Poți ajunge în doar o oră și 40 de minute, fără escală, cu o cursă charter Tarom, însă de anul acesta, turiștii români au la dispoziție și o cursă charter direct pe Aeroportul Gazipașa din Alanya, operată de turoperatorul Paralela 45.

De ce să mergi în Antalya

Antalya nu înseamna doar relaxare și all-inclusive. Pe lângă acestea, o vacanță în Antalya poate fi foarte activă, fiind o destinaţie foarte ofertantă din punct de vedere turistic.

Pe lângă resorturile luxoase, Antalya are foarte multe lucruri de oferit. De la hoteluri luxoase de cinci stele, plaje kilometrice și mare, până la monumente istorice și sporturi pentru cei carora le place adrenalina.

Ce poți face în Antalya

Antalya este o combinație perfectă între munte și mare, unde turiștii, pe lângă relaxare, pot explora cascade, temple și munți.

Odata ajunși aici, trebuie să faceți o plimbare de 10 minute cu gondola, pana la altitudinea de 2.365 metri, traseu care leagă Kemer de Muntele Tahtali. Gondola reprezintă cea mai lungă instalație de transport pe cablu din Europa și a doua cea mai lungă din lume. Peisajul este impresionant.

O experiență de neuitat, aleasă de cei care vin în Antalya, este rafting-ul, care se desfășoară pe un traseu de 14 km, în canionul Koprulu. Deși pare puțin periculoasă, această experiență este una inedită, plină de adrenalină și de distracție. Apa atinge în unele locuri o adâncime destul de mare. Înainte de a începe aceasta experiență, se face instructajul și ţi se va pune la dispoziție echipamentul de protecție corespunzător. În barcă urcă 8 persoane plus instructorul. Din păcate, nu vei avea cum să faci poze pe parcursul acestui traseu, însă turcii s-au gândit cum să rezolve această problemă a turiștilor care vor să rămână cu amintiri din timpul acestei aventuri. Astfel, vei vedea pe parcursul traseului tineri care fac poze.

Pe lângă rafting-ul propriu-zis, se fac câteva opriri pentru alte activități, cum ar fi sărituri în apă de pe o trambulină sau să te “salvezi” din râu, după ce instructorul a facut o glumă și te-a aruncat din barcă. Încearcă toate experiențele pe care instructorul ți le propune și aşteaptă-te ca apa să fie foarte rece. Fericit sau nu că această experiență a luat sfârșit, după două ore și jumătate te vei întorce la bază, unde vei avea parte de un prânz delicios.

O altă  experiență minunată pe care am avut-o în Antalya a fost Buggy Safari. Este o modalitate uimitoare de a te bucura de peisajul Munților Taurus.

Acesta este un sport care poate fi practicat de întreaga familie. Nu este nevoie să aveți experiență pentru a conduce un astfel de buggy, însă cei care pot face asta trebuie să aibă peste 16 ani, altfel nu pot fi decât pasageari. Traseul parcurs se întinde pe o suprafață de 20 de km și durează aproximativ două ore și jumătate. Este o excursie de aventură și adrenalină pe drumurile forestiere, prin râuri și bălţi, la poalele Muntelui Taurus. La jumatatea traseului veți avea parte de o pauză bine meritată în apropierea unui râu, unde vă puteți relaxa și bucura de un peisaj spectaculos.

Înainte de a practica acest sport, este indicat să avem informațiile necesare. Îmbrăcamintea trebuie sa fie una lejeră, o pereche de pantaloni scurți și un tricou, o pereche de șlapi și, cel mai important, ochelari de soare și o eșarfă cu care să-ți acoperi fața. Ca și în cazul rafting-ului, nu puteți face foarte multe poze, însă turcii se gândesc la toate lucrurile, astfel încât vă veți întâlni pe traseu cu fotografi “cățărați’’ pe te miri ce pentru a imortaliza cele mai frumoase momente pentru ca tu să rămâi cu amintiri de neuitat după această experiență.

Dacă nu ți-ai făcut încă planuri de vacanță, Antalya poate fi o alegere bună pentru tine și familia ta, oferindu-ți experiențe de neuitat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele