Turismul în Turcia recâștigă teren

0
2312

Turcia revine pe val, pe segmentul turism. Potrivit celui mai recent raport dat publicității de Oficiului de Statistică al Turciei, veniturile din turism au crescut, în 2017, cu 18,9% față de anul precedent.

Konyaalti Beach, Antalya, Turcia

După ce în 2014 încasările din turism au atins nivelul record de 34 de miliarde de dolari, în 2015 și 2016, ca urmare a mai multor atacuri teroriste și pe fondul creșterii tensiunilor politice interne, turismul în Turcia a suferit pagube însemnate.

Tren Vechi, Istanbul, Turcia

În 2017, ca urmare a eforturilor de întărire a măsurilor de securitate și a intenselor campanii în mass-media internațională, turistii straini au revenit in tara, veniturile din aceasta activitate atingând 26,3 miliarde de dolari.

Ce-i interesant este faptul ca, din acest total, turismul individual a reprezentat 21,5 miliarde de dolari, pe când din vânzarea pachetelor prin intermediul agențiilor a insumat aproximativ 5 miliarde de dolari.

Turiștii starini și-au cheltuit majoritatea banilor pe mâncare, băutură, transport și cazare, aceștia preferând în continuare resorturile, hotelurile și motelurile, în ciuda creșterii în popularitate a unităților de cazare cu autoservire.

Bazar cu covoare, Istanbul, Turcia

Nu este de neglijat nici faptul că strainii veniți în Turcia au cheltuit aproximativ 3 miliarde de dolari pe obiecte vestimantare, 1 miliard pe suveniruri și cam 100 de milioane de dolari pe celebrele covoare și carpete.

Sursa foto: Shutterstock

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele