Marian Crăciun: În fiecare lună plec într-un loc frumos care să îmi încarce bateriile

0
4907
Marian Crăciun și partenera lui, la Canalul Corinth, Grecia

Pe Marian Crăciun îl știți toți de pe Facebook. Carismatic și cu mult umor, fostul jurnalist care a lansat propriul site TheTrends.ro, a devenit memorabil datorită glumelor pe care le face cu check-in-urile la Lacul Morii, deși se află în destinații cu peisaje deosebite. Despre acestea și cum se pregătește pentru vacanțe ne-a povestit mai jos.

Filmul pe care speri să-l vezi în avion este: La fiecare zbor care dureză mai mult de două ore am laptopul cu mine. De obicei, mă uit la filmele noi, cele pe care nu am apucat să le văd încă la cinema. Dar, recunosc, de cele mai multe ori uit să urc filmele pe laptop așa că revăd Șapte ani în Tibet. E singurul care a „supraviețuit” în laptopul meu și pe care nu l-am șters de ceva ani.

Ultima carte pe care ai luat-o cu tine în vacanță este: Nu obișnuiesc să iau cărți cu mine în vacanță, însă, ultima dată, am fost curios să citesc Musai List – Octavian Pantiș. O recomand cu drag! Te pune un pic pe gânduri. În sensul bun.

Marian Crăciun, în Deșertul Wadi Rum, Iordania

Ai tendința de a pune în bagaj prea multe… Niciodată. Mereu aleg doar strictul necesar. De cele mai multe ori (atunci când plec singur) aleg să iau cu mine doar un simplu rucsac. Le găsesc loc la toate în el. Și, credeți-mă, nu e așa mare!

Concediul tău ideal este… La mine noțiunea de concediu este de ceva vreme expirată. Dar pot să spun că în fiecare lună plec într-un loc frumos care să îmi încarce bateriile. La mare, la soare… la munte, pe cărare. Oriunde. Vreau să descopăr mereu locuri noi. Așa că, deschid un site al unei companii aeriene și unde găsesc o ofertă bună… acolo mă îndrept. Trei, patru sau chiar cinci zile sunt de ajuns într-o lună. 

Ce ți-ar strica vacanța? Cred că fenomenele meteo extreme. În rest sunt destul de zen să trec cu bine peste situații neprevăzute.

Ce preferi la un hotel? Bună întrebare. M-am cazat în cateva sute de hoteluri, însă, până în prezent, nu am găsit nici unul care să aibă un jacuzzi în mijlocul camerei. Așa că… dacă știți unul fain…

Ce apreciezi cel mai mult la partenerul de vacanță? Să fie matinal că ziua e luuungă! Glumesc, bineînțeles. Eu și Mihaela ne sincronizăm perfect. Ne facem un program dinainte și îl respectăm, însă nu zicem nu atunci cand e vorba de ceva nou care să ne facă plăcere la amândoi.

Marian Crăciun și logodnica lui, Mihaela, în Deșertul Arabiei, Dubai

Care este cea mai mare extravaganță pe care ți-o permiți în concediu? Sunt ponderat. Nu fac extravaganțe în concedii. Îmi place să văd cât mai multe locuri într-un timp cât mai scurt. Mâncăm și la restaurant, dar nu ocolim nici street food. Mergem mult pe jos, dar folosim și mijloacele de transport în comun sau taxi. Nu închiriem mașini și alegem să mergem cu trenul acolo unde ne propunem și, bineînțeles, unde se poate.

Care este călătoria pe care ti-ar plăcea cel mai mult să o faci? Alaska … visez de ceva timp! Nu e timpul pierdut și încă mă gândesc cum să fac să ajung acolo.

Care este cea mai mare temere a ta când ești în străinătate? Că nu am destul timp să văd tot ce mi-am propus. Sincer. Îmi stabilesc de acasă ce am de făcut și încerc să mă țin de un anume program. Nu ratez nimic de pe listă, iar dacă, totuși, nu apuc să bifez totul … cu siguranță o să revin în acele locuri.

Care este obiceiul pe care îl ai în vacanță și-l detești cel mai mult? Hmmm… nu am un obicei pe care să îl detest. Uite, nu îmi place că trebuie sa umblu mereu cu bateria externă pentru telefonul mobil. Orice telefon aș avea, la jumătatea zilei, după câteva sute de poze, mă lasă baltă.

Când călătorești, în ce situație ai minți? Eu? De ce aș minți? No way! Sincer, sincer vă zic.

Care a fost cea mai frumoasă vacanță a ta? Cele din ultimii doi ani au fost minunate. Oare de ce? Vă las pe voi să descoperiți singuri asta pe pagina mea de Facebook.

Care este lucrul fără de care nu pleci în călătorie? Prea simplu: telefonul mobil! Pentru mine ține loc de aparat foto, dar și de portofel. E gadgetul care nu îmi lipsește. Și, da… mereu plec cu două telefoane mobile după mine.

Care este motto-ul tău atunci când călătorești? Să fie soare că de restul ne ocupăm noi!

Citește și: Cristina Roșca: Fiecare vacanță este o lecție pentru că nu există o formă mai bună de educație

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele