Anul 2017, an record pentru hotelurile din Paris

0
1057

Paris urmează trendul pozitiv înregistrat de întreaga Europa în 2017, privind numărul de turiști, acest lucru datorându-se în mare parte turismului de afaceri și străinilor cazați prin intermediul site-urilor precum Airbnb.

Orașul Luminilor a înregistrat un număr record de înnoptari în structuri hoteliere, mai exact 23,6 milioane, în creștere cu 11,3% față de anul precedent, după cum anunță Biroul de Turism al Parisului. Numărul de înnoptări în unități de cazare non hoteliere, precum cele de pe Airbnb, s-a situat în jurul valorii de 16,4 milioane. Deși Airbnb este cel mai mare furnizor de cazări pentru cei care nu aleg hotelurile, datele furnizate de oficialitățile pariziene au luat în calcul și turiștii veniți în vizită la prieteni sau familie, respectiv pe cei care s-au cazat la hosteluri.

Turismul de afaceri, motorul pentru Paris

Aproximativ 51% dintre cei care au ajuns în 2017 la Paris au avut la bază deplasările în interes de business, numarul înnoptarilor în acest scop fiind cu 8,2% mai mare ca în 2016. Primele semne de revenire pentru turismul de afaceri s-au vazut încă de la începutul anului trecut, dupa mai bine de un an de declin, din cauza atacurilor teroriste, protestelor, grevelor și inundatiilor.

În Ianuarie, Louvre a anunțat că a avut o creștere puternică în 2017, iar Disneyland Paris a declarat că rezultatele au fost „în sfârșit, bune”.

La baza revenirii turismului parizian stă planul de promovare și atragere de turiști, realizat în 2016, ca urmare a combaterii percepției negative privind securitatea destinației.

De unde vin turiștii străini

Sosirile internaționale au crescut cu 15%, la 12 milioane, în timp ce sosirile turiștilor francezi au crescut cu 8%, la 28 de milioane. Americanii, cei mai numeroși străini în Paris, au înregistrat o creștere de 19% față de 2016 și, pentru prima oră din anul 2000, numărul sosirilor din Statele Unite a depașit 2 milioane. Piața Chinei și-a revenit, de asemenea, sosirile din această țară fiind cu 20% mai numeroase, la aproape un milion.

Excluzând China, sosirile din Asia au crescut cu 19%, urmate de cele din India, Indonezia și Coreea de Sud. Sosirile din America Latină au păstrat trendul ascendent de 20%, datorită Braziliei.

Citește și: Țara din Europa care a întrecut SUA la numărul de turiști. De ce să o vizitezi 

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele